Wat is het belang van de horeca, als belangrijk onderdeel van de vrijetijdseconomie, en waar vraagt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Steenwijkerland, samen met de werkgroep Horeca & Toerisme van de Business Club Steenwijkerland (BCS) goed gemeentelijk beleid voor om een zo goed mogelijk ondernemersklimaat in de gemeente Steenwijkerland te creëren?


Een greep uit de onderwerpen die tijdens de Tour de Horeca, genaamd ‘Horeca Meets Politiek’ met raadsleden, gemeente Steenwijkerland en horecaondernemers aan bod kwamen.

Leerzame middag
De Tour de Horeca is een leerzame middag/avond met als doel de gemeenteraad een inkijkje te geven wat er in de Steenwijkse horeca speelt en om elkaar beter te leren kennen. Een middag/avond met theorie en veel informatie, maar uiteraard werden er ook een aantal horecagelegenheden bezocht, waaronder Grand Café prins Mauritshuis, Sluiszicht en Kaatje bij de Sluis (wat dit jaar haar 50-jarig jubileum viert) voor een lekker hapje en drankje. Uiteraard waren ook alle KHN-leden in de gemeente Steenwijkerland uitgenodigd om aan te sluiten bij deze toer.

Huiskamer van de samenleving
Het is belangrijk om te laten zien hoe essentieel de horeca voor de plaats, Blokzijl en de gemeente Steenwijkerland is. ‘De horeca is dé huiskamer van de samenleving en dat moeten wij zo houden. Dan kan alleen maar mét elkaar. De politiek kan ons daarbij helpen en daarom is het van belang dat zij goed op de hoogte zijn wat er in onze branche speelt. En dat is best veel op dit moment. Denk aan onderwerpen als de hoge kosten (waardoor de marges onder druk staan), innovatie en het eventueel verhogen van de toeristenbelasting in de gemeente Steenwijkerland, aldus Arie-Willem Vermeij, voorzitter van KHN Steenwijkerland.

Ontevredenheid omtrent eventuele verhoging van de toeristenbelasting
Raadsleden en het bestuur van KHN Steenwijkerland en deelnemers van de werkgroep Horeca & Toerisme van de BCS kijken terug op een geslaagde middag/avond. Joëlle Roesink, Regiomanager van KHN IJsselland is ook erg tevreden: ‘Het was een leerzame en gezellige middag vol goede inzichten en dialoog. Het is fantastisch om de gastvrijheid en passie van de horecaondernemers in Blokzijl te mogen laten zien aan de raad. Wij zijn als brancheorganisatie positief en dankbaar dat er een hele mooie opkomst was van raadsleden, horecaondernemers en Stake Holders, maar realiseren ons ook dat veel leden in de gemeente Steenwijkerland ontevreden zijn omtrent het proces van een eventuele verhoging van de toeristenbelasting, bovenop een vermoedelijke verhoging van het BTW tarief op logies. Het is een onzekere tijd, maar de passie voor dit mooie vak blijft! De raadsleden toonden oprechte interesse voor ons vak en dat is heel fijn. Waardevol om elkaar op deze manier te leren kennen.’

Presentatie
Aan het begin van de Tour de Horeca gaven de regiomanager van KHN IJsselland, Joëlle Roesink, en de accountmanager van de werkgroep Horeca & Toerisme van de BCS, Alko Tolner, een presentatie over het belang van de horeca en wat er momenteel speelt in de horeca in de gemeente Steenwijkerland. De presentatie van Joëlle is hier terugvinden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens