Gemeente Barneveld en KHN vinden het van groot belang dat gasten veilig uit kunnen gaan in de gemeente Barneveld.

Om te extra te kunnen ondersteunen is in onderling overleg gesproken over de invoering van Collectieve Horeca Ontzeggingen. De invoering hiervan kan uiteraard niet zonder de steun en inzet van de horecaondernemers. Voor de toepassing van deze ontzeggingen is afgelopen jaar tijdens de horecaoverleggen draagvlak gecreeerd bij de horecaondernemers.

Helaas kan het startschot nog niet worden gegeven. in 2018 is de privacywet ingevoerd met alle gevolgen van dien. Ook voor de invoering van de collectieve horecaontzeggingen, aangezien we dan te maken hebben met persoonlijke gegevens van individuen. De autoriteit persoongegevens moet hiervoor een nieuw protocol goedkeuren om als nieuwe gemeente en horeca hiermee te kunnen starten. Deze goedkeuring laat al maanden op zich wachten maar tot die tijd kan er nog niet gestart worden.

Zodra er goedkeuring is zal gemeente tezamen met KHN gelijk aan de slag gaan om zo vlot mogelijk van start te kunnen gaan. mocht u eventuele vragen hebben neem gerust contact met uw KHN regioamanager, Richard Dijkgat, 06-12326615 of R.Dijkgat@khn.nl

Het bestuur KHN Barneveld