Wat moet je met je gasten doen wanneer de sirene gaat? Bijvoorbeeld bij Chemelot? Zie hieronder voor tips!

Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft het bestuur van KHN regio Limburg gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Alstublieft, de belangrijkste leerpunten uit de informatiebijeenkomst

Nogmaals hartelijk dank voor uw aanwezigheid bij de informatieavond voor vertegenwoordigers van verenigingen, bedrijven en organisaties uit de omgeving van Chemelot. Het was een geslaagde, interactieve avond, waarbij we samen praktische tips hebben uitgewisseld. Hopelijk kunt u uw eigen veiligheidsprotocollen daarmee (waar nodig) verder verbeteren en bent u nog beter voorbereid voor het geval de sirenes gaan. Verderop in deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste leerpunten voor u op een rijtje.

Samen houden we uw wijk veilig: word onze ambassadeur!

Ons doel is om zo veel mogelijk mensen te informeren over de risico's van het wonen, werken en recreëren in de buurt van een chemisch industrieterrein. Daarom zoeken we naar manieren om onze communicatie zo lokaal mogelijk in te zetten. Uw organisatie is daarbij van onschatbare waarde.

Tijdens de informatieavond hebben we gesproken over de mogelijkheden om uw organisatie te voorzien van kant-en-klare veiligheidsinformatie die u via uw eigen communicatiekanalen kunt verspreiden onder uw leden, medewerkers, gasten en/of cliënten. Bijvoorbeeld door de Facebookberichten van ons kanaal 'Samen veilig rondom Chemelot' te delen. Of middels een artikel in uw verenigings- of personeelsblad, in een digitale nieuwsbrief of op uw intranet.

Kortom: wilt u onze ambassadeur zijn en zo bijdragen aan de veiligheid van uw omgeving? U kunt dit kenbaar maken door dit aanmeldformulier in te vullen (of klik op onderstaande gele button).

Voor nu hopen we dat u intern aan de slag kunt met het (waar nodig) verbeteren van uw veiligheidsprotocollen. Met behulp van praktische tips hopen we u op weg te helpen. Wij zullen in het najaar van 2023 bij u informeren naar de voortgang hiervan en inventariseren of er behoefte is aan verdere ondersteuning vanuit Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Bekijk de nieuwsbrief van Veiligheidsregio Zuid-Limburg voor alle praktische tips en verdere informatie.