De herinrichting van de Markt is bijna klaar. Zondagmiddag 16 december wordt de Markt officieel geopend. Op verzoek van de gemeente de volgende informatie:

Vanaf maandag 17 december verandert er het een en ander voor het verkeer op en rond de Markt. We zetten het graag voor u op een rijtje.

Rijrichting en parkeerplaatsen Markt
De rijrichting over de Markt gaat omkeren voor autoverkeer en wordt volledig éénrichtingsverkeer. Met de auto kunt u straks vanaf de Dr. Van Helvoortstraat via de Markt naar de Clarissenstraat. De Markt heeft na de herinrichting een 15-tal parkeerplaatsen beschikbaar. Op het binnenterrein bij het gemeentehuis zijn extra parkeerplaatsen aangelegd.

Laden en lossen
Er zijn in de nieuwe situatie drie officiële laad- en losplekken:
1. Ter hoogte van de Zwaanse brug in de Prins Hendrikstraat
2. Ter hoogte van 3-Trend in de Rechterstraat
3. Ter hoogte van Uniek Mode B.V. in de Rozemarijnstraat

Laad- en losplek 1 is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.
Laad- en losplek 2 en 3 zijn in verband met de weekmarkt op vrijdag niet bereikbaar tussen 06.00 en 15.00 uur. De overige dagen zijn deze laad- en losplekken ook 24 uur per dag bereikbaar.
Het kan voorkomen dat laad- en losplek 2 en 3 niet of minder goed bereikbaar zijn tijdens evenementen.

Kruisstraat en gedeelte Rechterstraat wordt voetgangersgebied
De Markt kunt u via de nieuwe situatie alleen nog maar verlaten via de Clarissenstraat. De Kruisstraat en het gedeelte van de Rechterstraat (tussen de Kruisstraat en de Rozemarijnstraat) is in de nieuwe situatie afgesloten voor autoverkeer. Hier kunt u straks alleen nog maar te voet of met de fiets doorheen. Binnenkort (naar verwachting per eerste kwartaal 2019) worden scanners geplaatst in dit gedeelte. Deze scanners lezen de kentekens van het gemotoriseerd verkeer. Kentekens waar geen ontheffing voor is verleend ontvangen automatisch een bekeuring. Meer informatie over de het aanvragen van ontheffingen volgt zo snel mogelijk. Bewoners en ondernemers in het ontheffingsgebied worden persoonlijk geïnformeerd.

Proef blauwe zone
De afgesproken termijn van de proef met blauwe zone is afgelopen. Op dit moment worden de ervaringen geëvalueerd. De blauwe zone wordt voorlopig gehandhaafd tot 1 januari.

Toeganswegen centrum
Opdit moment kunt u op vier manieren met de auto naar het centrum van Boxtel. Namelijk via:

 Clarissenstraat
 De Koppel
 Dr. Van Helvoortstraat
 Fellenoord
De toegangsweg Fellenoord gaat voor autoverkeer vervallen. Dit zal naar verwachting eind 2019 worden ingevoerd.

Meer plannen en besluiten
Op dit moment zijn we bezig om andere plannen en besluiten verder uit te werken. Meer weten over wat er nog gaat gebeuren in het centrum van Boxtel? Kijk op www.boxtel.nl/herinrichtingcentrum.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens