Vanaf 1 juli zijn gratis wegwerpbekers- en bakjes verboden voor eten en drinken onderweg, afhaal en bezorging. Daar ben jij als horecaondernemer inmiddels wel van op de hoogte. Maar weten jouw gasten dit ook?

Zij moeten straks gaan betalen voor wegwerpbekers, -bakjes en andere verpakkingen met plastic erin. Als alternatief kunnen ze voor een herbruikbare verpakking kiezen óf hun eigen beker of box meenemen.

Om consumenten op de hoogte te brengen van de nieuwe regels, is het ministerie van I&W gestart met een campagne. In deze campagne zitten ook posters waarmee we onze gasten kunnen informeren over de nieuwe regels. Help je mee bekendheid te geven aan de nieuwe wetgeving door de posters op te hangen in je zaak?

Regels voor ondernemers voor afhaal en maaltijdbezorging

Hoe zat het ook alweer? Per 1 juli moet je als ondernemer voldoen aan een van onderstaande opties (of een combinatie van A, B, C):

A. Ja mag wegwerpverpakkingen gebruiken zonder plastic.

B. Je moet de gast een keuze bieden: een herbruikbare beker/verpakking of een eenmalig plastic verpakking tegen een meerprijs. De meerprijs mag de ondernemer zelf bepalen.

C. Gasten nemen hun eigen beker of box mee (Bring Your Own (BYO)) of een eenmalig plastic verpakking tegen een meerprijs.

Informeer je gasten

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat informeert consumenten via de media over de nieuwe regels. Maar jij kunt ook een steentje bijdragen door je gasten actief te informeren. Daarvoor is er een toolkit beschikbaar met verschillende campagnematerialen. Een voorbeeldposter is hieronder te vinden. Deze kun je in je zaak ophangen of op je website plaatsen:

De koffie verander niet

Meer informatie over de regelgeving

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens