KHN heeft een model bezwaarschrift gemaakt voor de extreme verhoging aanslag precario terrassen voor 2023. Ook als je geen directe onjuistheden kunt constateren is het toch belangrijk bezwaar te maken tegen de extreme verhoging van de tarieven.

En voer vooral ook verweer op het winterterras als je dit niet in gebruik hebt gehad. Het gaat hierbij om de maanden november, december, januari en februari. Vier maanden waarin het nauwelijks mogelijk is een aangenaam verblijf buiten te creëren.

We doen een dringende oproep aan ondernemers zoveel mogelijk bezwaar te maken. Dit versterkt onze lobby. In andere berichten informeren wij je over de actuele stand van zaken op ons verweer en hoe je in de toekomst wijzigingen van het gebruik kunt doorgeven.

Van medewerkers afdeling belastingen Amsterdam vernamen we dat deze aanslag is gebaseerd op enerzijds het aantal vierkante meters uit de exploitatievergunning te checken, aangevuld met controles ter plaatse en/of inzet van online tools om de situatie ter plekke te beoordelen. We zien ook veel situaties waarbij in de laatste aanslag van 2019 is gebaseerd op een lager aantal vierkante meters die niet overeenkwam met het werkelijke gebruik.

Hierbij model bezwaarschrift precario terrassen 2023.

Voor vragen of hulp bij het maken van bezwaar
Neem contact op met een van de regiomanagers:
Nathalie ter Heide - 06 12 25 54 79 / n.terheide@khn.nl
Eveline Doornhegge - 06 51 49 07 09 / e.doornhegge@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens