Ramen, meubilair of overkapping vernield door relschoppers? In veel gevallen dekt je verzekering de schade. Maar ook onverzekerde ondernemers hoeven zich geen zorgen te maken. Demissionair minister van Financiƫn, Wopke Hoekstra, zei op 27 januari dat de overheid ook onverzekerde ondernemers financieel zal helpen bij de schades na de 'avondklokrellen'.

Hoe die regeling eruit gaat zien, is nog niet bekend. Zodra er meer over deze nieuwe regeling bekend is, houden wij je uiteraard op de hoogte.

Schadefonds

Volgens het Verbond van Verzekeraars hoeven ondernemers met een verzekering zich geen zorgen te maken. De schade door de rellen is doorgaans gedekt. De uitspraken van demissionair minister Hoekstra betekenen dat onverzekerde ondernemers een beroep kunnen doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven. De overheid en verzekeraars zullen proberen de schade te verhalen op de daders. Het is nog niet bekend hoeveel schademeldingen er zijn of hoe hoog het schadebedrag is.

Lees ook

Avondklokrellen: KHN Verzekeringen geeft preventietips

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens