De gemeente Maastricht heeft een besluit genomen over de verlengde sluitingstijd tijdens carnaval en oud op nieuw. Dat betekent dat:

Oud op nieuw

De horecabedrijven (met Alcoholwet- en droge horecavergunning) mogen tijdens oud op nieuw open blijven tot 6:00 uur.

De horecabedrijven met een nachtontheffing aan de Markt mogen in de nacht van oud op nieuw bezoekers toelaten tot 15 minuten vóór sluitingstijd, namelijk tot 05.45 uur, i.p.v. 30 minuten voor sluitingstijd zoals opgenomen in de verleende nachtontheffingen.

Voor de horecabedrijven met een nachtontheffing met een bovenstedelijk karakter (MECC, Muziekgieterij en Complex) geldt dat zij bezoekers mogen toelaten tot 30 minuten vóór sluitingstijd, namelijk tot 5:30 i.p.v. het uur dat is opgenomen in de nachtontheffing.

Carnaval

Tijdens carnaval in de nacht van zondag op maandag en de nacht van maandag op dinsdag is de sluitingstijd voor horecazaken met een Alcoholwetvergunning verlengd tot 3:00 uur en voor horecazaken met een droge horecavergunning/ horecaexploitatievergunning tot 3:30 uur.

Dit besluit is genomen voor de komende 5 jaar, dus tot en met 1 januari 2028.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens