Afgelopen zomer heeft er een pilot gedraaid betreffende de verruiming van terrastijden in Barneveld en Voorthuizen. Gemeente heeft hier recent met KHN over gesproken.

De pilot voor verruiming van de terrastijden is afgerond en als gevolg hiervan heeft er een evaluatie plaatsgevonden vanuit de gemeente en heeft het bestuur van KHN Barneveld/Scherpenzeel hier vorige week met de nieuwe burgemeester over gesproken.

Een enigszins positief gesprek waarin de burgemeester blijk gaf de belangen van ieder mee te willen nemen in het nemen van een raadsbesluit betreffende dit onderwerp. De burgemeester gaf aan dat uit de evaluatie is gebleken dat er extra overlast werd ervaren door omwonenden, echter dat belangen van horeca en gasten ook meewegen. Het voorstel vanuit het college is om de horeca in de periode juli en augustus en enkel in Barneveld en Voorthuizen verruiming van het terrastijden definitief toe te kennen.

Voorafgaande aan het gesprek had KHN nog geen inzage in de evaluatie en bleek het dus lastig om hierop te reageren, inmiddels hebben wij wel inzage. Wij zijn positief dat de verruiming niet geheel van tafel is geveegd. Echter zijn wij van mening dat er meer tussenoplossingen zijn. Hiervoor maakt het bestuur van KHN Barneveld/Scherpenzeel zich hard. Er zal een brief met onze wensen naar het college en de gemeenteraad gestuurd worden en tevens zal er ingesproken worden tijdens de raadsvergadering in april 2021. Tevens zijn onze wensen reeds besproken met de burgemeester.

De inzet van KHN is, naast het voorstel van het college, de periode te verlengen van april tot en met september maar in deze extra maanden enkel een verruiming van terrastijden in het weekend (zaterdag- en zondagnacht). Hiernaast zijn wij van mening dat deze verruiming mogelijk moet zijn voor alle horecaondernemers in de gemeente Barneveld, niet enkel in Barneveld en Voorthuizen zelf.

Wij zullen iedereen op de hoogte houden van komende ontwikkelingen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens