Door de gemeente Amsterdam zijn we geattendeerd op verscherpte handhaving die momenteel plaatsvind in stadsdeel Centrum op het bedrijfsafval.

Bij een herhaalde overtreding kan dit leiden tot een boete van minimaal € 500,-. We hopen dat alle ondernemers het bedrijfsaval op de afgesproken manier aan zullen bieden.

Wat zijn de belangrijkste regels voor bedrijfsafval in stadsdeel Centrum:

  • Afval verpakken in dichte zak of container. Op de container moet de naam en adres van het bedrijf staan;
  • Het afval wordt opgehaald tussen 06.00 uur en 11.00 uur, uiterlijk om 11.15 uur moet de container weer binnen staan;
  • Glas moet in een dichte container zitten en je mag glas niet vergruizen.

Voor meer informatie Regels bedrijfsafval stadsdeel Centrum - Gemeente Amsterdam

Uiteraard realiseren we ons dat de gemeente als afvalinzamelaar vaak te kort schiet. We hebben hier zeer regelmatig meldingen van gehad en dat bespreken we ook met de gemeente. Dit betekent niet dat de ondernemers de regels mogen overtreden. Zijn er klachten meldt deze dan bij je straatmanager of bij de gebiedsmakelaar.

Voor vragen en of opmerkingen hierover kun je ook altijd bij je KHN regiomanager terecht, neem contact op via amsterdam@khn.nl , Eveline Doornhegge (06 51 49 07 09) of Nathalie ter Heide (06 12 25 54 79).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens