Maandag 14 november vond de algemene ledenvergadering van KHN Schagen plaats in Wonder’s Schagen. Helaas was de opkomst teleurstellend.

Er is teruggeblikt op het jaar 2022, de financiën zijn doorgenomen en de bestuurssamenstelling is aan de orde gesteld. Ook is er gesproken over de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten waar de sector mee te maken heeft, o.a. op het gebied van energie-en gasprijzen.

Daarnaast heeft het bestuur vooruitgeblikt. Wat zijn de speerpunten voor 2023 en waar moet KHN Schagen zich op focussen? Naast de vaste agendapunten waren Hans Bouterse, voorzitter van de Ondernemers Federatie Schagen (OFS), Simco Kruijer, wethouder Economische Zaken, en Menno Bes, Bedrijfscontactfuntionaris gemeente Schagen, aanwezig.

Met Hans Bouterse is gesproken over enkele actuele onderwerpen waar ondernemers mee te maken krijgen, zoals de Ontwikkelvisie Schagen 2040 en de zorgen over de stijgende kosten voor ondernemers. Omtrent laatstgenoemde heeft de OFS samen met de gemeente Schagen een brief verzonden richting VNG, met het verzoek tot actie. Er is kennisgemaakt met Simco Kruijer en Menno Bes. Menno Bes is het aanspreekpunt voor ondernemers bij de gemeente Schagen. Als ondernemers vragen hebben of tegen bepaalde zaken aanlopen, kunnen zij met hem contact opnemen.

Tevens zijn enkele lopende zaken besproken, zoals het traject rondom vergunningaanvragen, het Verkeerscirculatieplan en de inrichting van de Markt Schagen. KHN Schagen hoopt met beide nauw en goed contact te onderhouden net zoals met de vorige wethouder Economische Zaken. Roy van der Weel heeft de wens uitgesproken om gezamenlijk met de gemeente te kijken wat er gedaan kan worden om de horecasector goed te faciliteren. Goede horeca is immers essentieel voor een florerende gemeente. Het bestuur kijkt terug op een constructieve en interessante vergadering en hoopt dat tijdens de volgende ALV meer leden aanwezig zullen zijn. De inspiratietour naar Haarlem, die gepland stond na de ALV, wordt verplaatst naar 2023!

Bijlage: verslag ALV en afdelingsstatuten *

* Op Mijn KHN kun je het verslag en de afdelingsstatuten downloaden. Deze informatie is alleen toegankelijk voor KHN-leden. Als lid kun je inloggen op Mijn KHN met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggegevens vergeten? Op deze pagina kun je een nieuwe inlog aanvragen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens