Op woensdag 15 december jl. heeft het bestuur van KHN Bloemendaal-Heemstede vergaderd bij Restaurant De Heerlijkheid in Heemstede.

Wat kwam er zoal ter sprake?

Handhaving

Er is goed contact met de Boa’s in Bloemendaal en Heemstede. Er wordt eerst met de ondernemer in gesprek gegaan, daarna volgt er eventueel een waarschuwing als er niet goed met de coronamaatregelen wordt omgegaan. Pas daarna volgt een eventuele boete. Er zijn in beide gemeenten geen boetes uitgedeeld tot nu toe, voorzover bij het bestuur bekend.

ALV

Om alvast te noteren in de agenda: de algemene ledenvergadering van de afdeling zal worden gehouden op maandag 28 februari 2022 van 15.00 - 17.00 uur.

Naast de vergadering zal er ook een presentatie gehouden worden door Value2U, met aansluitend een borrel.

Warmtekussens

De gemeenten Bloemendaal en Heemstede verlenen in het kader van het stimuleren van duurzaam ondernemen een subsidie van 50% voor de aanschaf van warmtekussens voor op het terras. De eerste tien aanvragen per gemeente worden gehonoreerd. Indien er meer aanvragen zijn, wordt er gekeken of er in het budget van 2022 opnieuw ruimte is voor een dergelijke subsidie.

Daarnaast heeft de gemeente Heemstede budget voor de drie winkelstraten ter beschikking gesteld aan de besturen van de winkeliersverenigingen om daar t.b.v. de aangesloten ondernemers een gezamenlijke activiteit te organiseren.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 21 september hebben de raadsleden van Bloemendaal een bezoek gebracht aan de zes paviljoens. Daarbij hebben de ondernemers hun belangrijkste speerpunten goed onder de aandacht kunnen brengen. Dit alles in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Het idee is om de nieuwe raadsleden na de verkiezingen uit te nodigen voor een rondje in het centrum van Bloemendaal en Heemstede om kennis te maken met de ondernemers.

Het bestuur heeft namens de afdeling een lobbybrief met onze belangrijkste speerpunten goed gestuurd naar de raadsleden in de gemeenten Bloemendaal en Heemstede. De brieven lees je onderstaand.

Brief Bloemendaal Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Brief Heemstede Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Inkoopscan corona

Met de ledenvoordelen van KHN en de kennis van KHN Inkoop hebben we een mooi pakket om ondernemers concreet te helpen in deze moeilijke corona-tijd. Meer info: KHN-ledenvoordeelpartners

Coronavirus

Alle informatie over het coronavirus is te vinden op de KHN-site.

KHN Bloemendaal-Heemstede heeft momenteel 60 leden.

Volgende bestuursvergadering

De volgende bestuursvergadering zal worden gehouden op woensdag 26 januari om 10.00 uur, zijnde voorbespreking vergadering en presentatie op maandag 28 februari.

De vergaderingen zijn voor iedereen toegankelijk. Wil je hierbij aanwezig zijn of heb je zaken die je besproken wil hebben, stuur dan een mailtje naar bloemendaal@khn.nl.

Houd ook onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws Horeca Heemstede en Horeca Bloemendaal.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens