In 2019 heeft de gemeenteraad van Beekdaelen, ondanks inspraak en vele aanwezigen van jullie, onwaarschijnlijk slechte paracommercie regels ingevoerd.

Dit hield in dat er voor sportverenigingen etc. redelijk normale regels waren, maar buurthuizen en dergelijke hetzelfde mochten als de professionele horeca.

Terwijl de buurthuizen wél met vrijwilligers mogen werken, een deel btw vrijstelling hebben, subsidie of een andere bijdrage van de gemeente krijgen, etc. Dat was natuurlijk verre van een eerlijk speelveld of het uitleggen van de landelijke regels zoals ze bedoeld zijn.

Op 8 juni was er een 2e bijeenkomst om dit beleid te evalueren. Hierbij waren enkelen van jullie aanwezig, bedankt daarvoor. Altijd goed wanneer commissieleden zien en horen wat het betekent voor de ondernemers en men het niet alleen vanuit KHN hoort. Het voorstel zoals het er nu ligt is veel beter en netter, en ook in lijn met landelijke regels. Ik denk dat we hier een mooie stap mee maken. Lees hier het verslag van deze bijeenkomst.

In plaats van 365 dagen per jaar, mag men dadelijk nog maar (in beginsel) 8 x per jaar een persoonlijk feest organiseren zoals een bruiloft, verjaardag of communie.

De gemeente moet nog een definitieve beslissing nemen, maar omdat dit met alle partijen is afgesproken maakt dit een goede kans en zouden de nieuwe regels per 1 januari aanstaande in kunnen gaan.

Wij hopen jou hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Vragen

Eventuele reacties of opmerkingen kunnen gemaild worden naar regiomanager Christiaan Fijen via c.fijen@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens