Het hoteloverleg Zandvoort heeft enige tijd geleden voor het laatst plaats gevonden en zal m.i.v. deze meeting onder de vlag van KHN Zandvoort plaatsvinden. Van harte welkom voor alle aanwezigen. Er waren een aantal nieuwe gezichten en zij hebben zich aan elkaar voorgesteld.

Tom van der Veen van het volledig vernieuwde, vergrote en gerenoveerde Hotel Keur neemt als eerste het woord, hij vertegenwoordigt vanuit het bedrijfsleven de werkgroep “Toeristische Visie”. Eén van de taken is te kijken naar de mogelijkheden om tussen de seizoenen in het voor de toerist aantrekkelijk te maken om naar Zandvoort te komen, en zodoende een jaarrond programma aan te bieden. Het doel is te kijken waar en met wie er aansluiting kan worden gezocht, wat is er al, waar is uitbreiding wenselijk etc. Gedacht wordt o.a. aan “Event organisaties” en ook aan Strandpaviljoens. Het is een passie van doorbouwen op wat er is. Voor dit alles wordt gewerkt aan het samenstellen van werkgroepen die dan de verschillende richtingen kunnen gaan begeleiden. Ook wordt er gekeken naar de kamerverhuur, waar nu in de gemeenteraad besloten is om een eerlijker speelveld te creëren, tussen particulier en zakelijk aanbod.

Martijn Gijs van den Broek van “Visitor Data” verteld wat zij voor doelstelling hebben. Het gaat erom zoveel mogelijk partijen bij elkaar te krijgen en zo het voor iedereen mogelijk te maken contacten te leggen en informatie te delen. Hun streven is om minstens 70% dekking te bereiken. Er wordt gesproken met grote (hotel)ketens als Center Parks, NH Hotels en Paradis waar al gesprekken mee gevoerd zijn. Kleinere hotels en B&B’s kunnen onder de vlag van “Travel Base” geplaats worden. Er zijn ongeveer 11.000 bedden in Zandvoort, waarvan 2.500 in Center Parks, 2.500 in de hotels dus er is een grote groep te verbinden. Ook wordt gewerkt aan een Strandlocatie vergelijk in een samenwerking met Noordwijk, Katwijk, Den Haag, Scheveningen en Bergen.

Marc Bibbe van “Zandvoort Marketing” liet een hele presentatie zien van wat er door zijn organisatie zoal gedaan wordt. Er zijn jaarlijks 27 miljoen contact momenten maar ook 360 Abo’s oftewel vaste contacten. Bekijk hier de presentatie.

Floor Thomasse de “Ondernemers Manager” presenteerde haar werkzaamheden. Zij valt formeel onder het OBZ (Ondernemers Belangen Zandvoort) en is de spil tussen de Gemeente en het OBZ, waar de Zandvoortse ondernemers en verenigingen bij aangesloten zijn. Zij werkt zowel voor het collectief alsook voor individuele projecten. De ondernemers manager is bij veel overleg aanwezig waarbij gedacht moet worden aan overleg met tussen gemeente en het OBZ, Strategisch overleg met de wethouders, communicatie vanuit het OBZ en Ondernemers platform, Financiële continuïteit, toeristische Visie etc. Ook op de hoogte zijn van het laatste Zandvoortse nieuws, kijk op het Ondernemers Platform Zandvoort. Bekijk hier haar presentatie.

Ivo Berkhoff van KHN presenteerde de KHN actualiteiten van dit moment. De “Digital Service Act besprak diverse wijzigingen o.a. mbt.de CAO met een update van het AVV het Algemeen Verbindend verbond, het CAO webinar, het Horeca Ontwikkel Platform. Ook kwam het CSRD ter sprake dit zijn de Europese richtlijnen voor duurzaamheids rapportage waarbij gezegd kan worden dat deze best ver gaan en behoorlijk veel tijd van de ondernemers vergen. Verder is het KHN met een parter “Facility XL”in zee gegaan mbt.diverse faciliteiten o.a. mbt het afval verzamelen. In Zandvoort verschilt de prijs afhankelijk van welke afnemer men heeft, zo werden al besparingen bereikt van -17%, -18%, -45% en zelfs -49%. Neem hiervoor contact op met regiomanager Ivo Berkhoff. Bekijk hier de presentatie en hier de volledige hotel update.

Ook onze gastvrouw Sofie Bent van jet Beachhouse Hotel stelde zichzelf voor. Haar hotel zit in de “Cobraspen groep” en daar is in de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in vernieuwing en modernisering. In Haarlem wordt op korte termijn een nieuw hotel geopend en bij Sofie zijn ondermeer de kamers vergroot door uitbouw alles in het hotel up-to-date gemaakt voor het komende seizoen.

Een nieuwe speler in de Hotel wereld mbt.Nederland is “Boutique Hotel Blendin”. Vertegenwoordigd door Debby Riekwel en Etienne van Ommen met hun Hotel in Bloemendaal aan Zee, wilden zich graag aansluiten bij ons overleg wat wij natuurlijk omarmen. Hun organisatie zit momenteel al gevestigd in Portugal met Hotel(s) en Luxe vakantieparken. Wij zullen van hen meer horen in de toekomst.

Volgende Hoteloverleg is gepland op woensdag 16 oktober bij Boutique Hotel “Blendin”.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens