Op dinsdag 24 mei vond het KHN Zaanstreek hoteloverleg plaats met de hotelmanagers in de Zaanstreek bij B&B Hotel op de Pieter Lieftinckweg. Een aantal punten die tijdens deze vergadering besproken zijn vind je onderstaand.

Rembrandt; his life, his paintings

In augustus is er voor het eerst in Zaandam een overzichtstentoonstelling te zien met tweehonderd reproducties van Rembrandt van Rijn in de Bullekerk. Het is voor de Zaanse hotels mogelijk om package deals te sluiten voor de tickets en het verblijf in het hotel. Bezoekers uit Nederland en Belgiƫ zullen de tentoonstelling willen bezoeken. De Zaanse hotels hebben hierin voorrang. Hier vind je meer informatie over de tentoonstelling.
Voor verder vragen over de mogelijkheden kun je contact opnemen met Niels Busch, directeur van de Bullekerk, via info@bullekerk.nl of 06-28681804.

Toeristenbelasting

In een brief aan de nieuwe raadsleden hebben we aangegeven dat de verhoging van de toeristenbelasting een lagere bezettingsgraad in de hotels teweeg heeft gebracht. Dit was voor en tijdens corona het geval. We hebben nogmaals aangegeven dat in ieder geval de opbrengst gebruikt dient te worden om de gemeente, het toerisme en de Zaanse pareltjes te promoten. Lees hier de complete brief.

Zakelijke markt en grote groepen

Marketing Zaanstreek heeft een preview rondgestuurd voor de pagina van zakelijke positionering voor de hotels en evenementen https://www.zaans.nl/voorstel-homepage-2022/zakelijk-zaans. Deze pagina staat nu wel live, maar staat nog niet op de homepage.

In het najaar wordt een FAM trip georganiseerd voor ca 12 personen. Er wordt een informatiebrief als aanjager gemaakt. In de eerste week van september wordt dit concreet uitgewerkt.

Marketing Zaanstreek

Marketing Zaanstreek is bezig met diverse projecten voor verschillende doelgroepen:

 • Er komt een zomercampagne aan; Zaans Zomeren.
 • Er worden diverse media opgezocht: Spoor Magazine, NS favorites mail. Zowel redactioneel, persberichten, als adverteren. Er wordt gepraat met een bureau om het gezamenlijk te kunnen inkopen, zodat de kosten lager zijn.
 • Er worden influencers ingezet met blog over de Zaanstreek.
 • Er wordt gewerkt aan een najaarscampagne gericht op de maakcultuur; horeca.
 • Er wordt een persreis georganiseerd in september. Landelijk schrijvende pers wordt uitgenodigd, gericht op toeristisch georiĆ«nteerden magazines.
 • Bezig met beeldmerk en projectplan. Eind juni pre meeting; meedenken over hoe in te richten.

Meer nieuws

En verder:

 • Er wordt door KHN een update gemaakt voor de Uniforme Voorwaarden Horeca. Binnenkort is er een nieuwe versie beschikbaar.
 • Veel ondernemers hebben te maken met criminaliteit. Hier zijn trainingen voor beschikbaar: Overval en agressietrainingen | KHN
 • De terrassen zijn voor dit jaar verruimd toegestaan tot 1 november 2022.
 • KHN Zaanstreek heeft een gesprek gehad met burgemeester Hamming over beschikbaarheid van een bijdrage voor evenementen. Er is weer een nieuwe regeling voor Reuring 2022. Deze wordt binnenkort gepubliceerd.
 • Wetgeving is aangepast over ranking van recensies; Fork en Booking moeten aangeven dat het betaalde reclame is. Horeca is zelf verantwoordelijk voor je eigen recensies. Lees hier meer.

Volgend hoteloverleg

Het volgende hoteloverleg is gepland om woensdag 13 juli 14.00 uur. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via zaanstreek@khn.nl.

Heb je onze Facebookpagina al geliked?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens