KHN Haarlemmermeer heeft op 18 februari een online hoteloverleg georganiseerd. De bijeenkomst was goed bezocht. Hartelijk dank voor ieders ‘aanwezigheid’ en inbreng.

Onderstaand de besproken punten.

Update Booking.com

Floor Kuijvenhoven en Elsbeth van Eekeren geven een update van Booking.com. De verwachtingen de komende maanden, de domestic en internationale boekingen en het booking window komen aan bod. Van 16 t/m 18 maart is er een groots online evenement Clicq. In deze presentatie vind je meer informatie.

Event Park Amsterdam

Floris Licht – Event Park Amsterdam met een update. Er is een nieuwe penningmeester gevonden in Floris Jan van het Hyatt. De partnerfees zijn de afgelopen tijd bevroren. Het Stoomgemaal in Halfweg is partner geworden. Qua communicatie staan er een aantal updates in de planning. EPA blijft actief, maar op dit moment met name online.

Update nachtregister Visitor Data

Door Martijn-Gijs van der Broek over de opvallende bevindingen afgelopen 3 maanden (november-januari). Er wordt zo snel mogelijk informatie rondgestuurd voor het automatisch aanleveren van de maandelijkse CBS statistieken. De presentatie vind je hier.

Taskforce Hotels en Verblijfsaccommodatievisie

Ineke van der Tooren vertelt meer over het nieuwe verblijfsaccommodatiebeleid van gemeente Haarlemmermeer 2021-2025. Voor een hotelvergunning is een afwegingskader opgesteld met 11 punten. Het eerste criterium van de toetsing is dat er voldoende marktruimte moet zijn om een hotelvergunning te krijgen. Dat is op dit moment niet aan de orde. Er wordt ook gewerkt aan het gelijk trekken van de regels voor particulier verhuur en aribnb.
Er is een Taskforce hotels opgericht met als doel samen te werken en op dit moment met name een focus op korte termijn uit te werken. De presentatie vind je hier. [link plaatsen naar document Gemeente 20210218 ppt KHN hotel overleg]

Update Shuttle Project

René Ploegsma geeft een update over de voortgang. Het is op dit moment niet mogelijk gebleken om in 1 keer over te gaan naar gezamenlijk vervoer. Het is een optie om het per omloop op te pakken. Verdere informatie, het voorstel en de planning hiervoor vind je hier. Reacties of vragen? Mail naar schipholhotelshuttle@khn.nl.

Defence for Children

Celine Verheijen geeft een presentatie over de organisatie Defence for Children. Er is een verschuiving van sekswerkers naar hotels. Er zijn een aantal maatregelen die hotels kunnen nemen en er is een signalenkaart voor het herkennen van mensenhandel en illegale prostitutie. Daarnaast is het mogelijk een gratis training hiervoor te volgen. Meer informatie hierover vindt je hier.

Nieuws vanuit KHN

Kijk voor handige en betrouwbare informatie over bijvoorbeeld de laatste maatregelen, subsidieregelingen, huren, personeelskwesties en meer op https://www.khn.nl/corona. Gemeentelijke ondersteuning, vind je hier.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande, vernemen we het graag via haarlemmermeer@khn.nl.

Vergaderdata Hoteloverleg 2021

  • Donderdag 10 juni 15.00 uur
  • Donderdag 16 september 15.00 uur
  • Donderdag 18 november 15.00 uur

Graag tot op het volgende overleg en veel sterkte de komende tijd!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens