Op 22 mei heeft een overleg plaatsgevonden met de vijf coördinatoren van de strandverenigingen in Noord-Holland. Strandpaviljoen Deining was gastheer tijdens deze vergadering. Onderstaand treffen jullie de overgebleven punten aan en de koppelingen naar de diverse onderliggende stukken.

Punten

 1. Ambtelijk overleg: Vanuit het kustpact is er 4 keer per jaar ambtelijk overleg. Hierbij aan tafel zitten gemeente, provincie, Rijkswaterstaat, natuurorganisaties, Koninklijke Horeca Nederland en Jeroen van Son namens de strandbedrijven in Noord Holland. Het gaat veelal over de zaken van de dag. Een aantal zaken die we van ondernemers hebben ontvangen namens de strandbedrijven onder de aandacht willen brengen zijn:
  • Gebrek aan openbaar vervoer
  • Tekort invalidenparkeerplaatsen

Heb je als strandbedrijf aanvullende punten die we mee kunnen nemen? Laat het ons weten via strandnoordholland@khn.nl.

 1. Bestuurlijk overleg: Naast het ambtelijk overleg, is er ook een bestuurlijk overleg. Dit wordt 2 keer per jaar georganiseerd, met de burgemeesters, wethouders en verantwoordelijken vanuit andere organen. Hier worden besluiten genomen. In het najaar is het volgende bestuurlijke overleg.
 2. Verschillen Hoogheemraadschap: Waar strandbedrijven tegenaan lopen, zijn de verschillende regels vanuit het Hoogheemraadschap en hoe de gemeenten hiermee omgaan. In Noord-Holland hebben we te maken met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Hoogheemraadschap Rijnland. Een eenduidig beleid zou voor de strandbedrijven veel verheldering scheppen. Daarom willen de 5 coördinatoren een bilateraal overleg opzetten met het Hoogheemraadschap. Vanuit de Provincie worden binnenkort een aantal stellingen aangereikt waarop gereageerd kan worden en we dit overleg kunnen opzetten.
 3. Inspiratie- en creativiteitsdag toekomstbestendige strandbebouwing: Enkele coördinatoren vanuit Noord-Holland zijn op een bijeenkomst geweest over de stijging van de zeespiegel. 30 meter stijging de komende 200 jaar is een realistisch beeld. Op 26 november organiseert Strand Nederland de strandbeurs in Amstelveen waarbij er tevens een inspiratie- en creativiteitsdag over strandbebouwing gepland is. Wat wordt de strandbebouwing van de toekomst? Nu is 200 jaar vooruit denken uiteraard niet te doen, maar hoe kunnen we voorlopig duurzaam én toekomstbestending bouwen op het strand? Binnenkort meer nieuws over deze dag.
 4. Overbodige regelgeving: De VVD-fractie in de Tweede Kamer wil weten of er regels zijn die volgens de horecaondernemers achterhaald zijn, onnodig administratief belastend en dus kunnen worden afgeschaft. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van de waterschapsvergunning aan een huurcontract. Zijn er meer voorbeelden? Laat het ons weten via strandnoordholland@khn.nl.
 5. Heffen WOZ naar commerciële waarde: Let op! Wanneer er op jouw strandbedrijf WOZ wordt geheven, moet dit gebeuren op de onverhuurde, lege staat van het pand. Niet over de commerciële waarde va het pand.
 6. Energieregistratie voor 1 juli: Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar? Dan ben je verplicht om je voor 1 juli 2019 te registreren bij het eLoket Informatieplicht Energiebesparing van de overheid. Daar moet je aangeven welke maatregelen je hebt genomen of gaat nemen om energie te besparen. En KHN kan je daarbij helpen.
 7. Wijzigingen Wet Arbeidsmarkt in Balans: Vanaf 1 januari 2020 gelden er ander regels voor transitievergoeding, opzegtermijnen etc. KHN heeft aandacht gevraagd voor de gevolgen van de huidige wet. Binnenkort meer nieuws hierover.

Belangrijke data

Graag tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,
namens de coördinaten van Strandbelangen Noord-Holland

Meer over Strandbelangen Noord-Holland

Gerelateerde standpunten

Lees meer

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens