Bezoekers die zich misdragen of betrokken zijn bij criminele activiteiten ten opzichte van het hotel kunnen voortaan in alle deelnemende hotels geweerd worden. Meedoen met het hotel security systeem verhoogt de veiligheid, ontmoedigt ongewenst gedrag en beschermt tegen criminele activiteiten. Bovendien draagt het bij aan veilige omgeving voor gasten en personeel.

Het is zeer waardevol om meer inzicht te krijgen in de gebeurtenissen en betrokken personen. De overheid legt ook meer en grotere verwachtingen op om dit soort problematiek onder controle te krijgen, waardoor het cruciaal is dat hotels op de hoogte zijn.

In samenwerking met KHN Amsterdam hebben we met Hotel Security Management (HSM) een zwarte lijst voor ongewenste gasten opgesteld. De hotels kunnen zelf, na het doen van aangifte bij de politie, ook op het waarschuwingsregister melding maken van strafbare feiten en worden gewaarschuwd indien andere hotels vergelijkbare incidenten hebben meegemaakt. Op deze manier wordt voorkomen dat daders van strafbare zaken in meerdere hotels kunnen toeslaan.

Binnen de HSM worden ook andere veiligheid gerelateerde onderwerpen gedeeld in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen waaronder bijvoorbeeld preventie van mensenhandel, loverboy praktijken of illegale prostitutie. Het systeem en de onderliggende afspraken hieromtrent zijn getoetst door de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over aanmelden en werkwijze verwijzen wij je naar: https://www.hsm-amsterdam.nl. Hotels die nog niet deelnemen kunnen zich hier aanmelden. Contributie voor deelname is € 199.- per hotel per jaar. Er wordt eenmalig € 45,- administratiekosten in rekening gebracht bij nieuwe aanmeldingen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens