Als bestuur hebben wij vragen gesteld richting de gemeente betreffende de huidige status van de horecavisie. Hierop hebben wij onderstaande verklaring ontvangen welke wij graag via deze weg met jullie delen.

Met betrekking tot de detailhandels- en horecavisie het volgende. De detailhandels- en horecavisie heeft helaas vertraging opgelopen. In het voorjaar hebben Tim van der Veen en Koen Olde Monnikhof een concept inventarisatie gemaakt. Daarna is het proces stilgevallen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is dat er op dit moment veel visietrajecten lopen. De omgevingsvisie heeft daarin een hoge prioriteit gekregen, omdat hierin de koers voor Assen als geheel wordt uitgezet. Dit vergt veel capaciteit van de ambtelijke organisatie en specifiek ook van Koen. Bovendien heeft Tim een nieuwe baan gekregen bij een andere gemeente.

We vinden dit heel vervelend, want we realiseren ons dat er al lang behoefte is aan een goede, actuele visie op horeca. We zijn op dit moment bezig om geld te regelen en het opstellen van de detailhandels- en horecavisie uit te besteden. Zodra we een bureau hebben willen we graag een startgesprek met jullie organiseren. Hiervoor krijgen jullie zo spoedig mogelijk een uitnodiging.

Met betrekking tot de afstemming van vergunningaanvragen plan ik binnenkort een overleg met onze vergunningverleners en dan komen we ook op die vraag terug.

Met vriendelijke groet,

Thijs Klompmaker

Uiteraard houden we jullie op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Uitnodiging participatieweek
Wij attenderen jullie graag op de uitnodiging participatieweek met betrekking tot de binnenstadsvisie op 19 oktober a.s.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens