Op 1 januari 1974 werd de gemeente Zaanstad gesticht. Vanaf dat moment vallen de 6 dorpen en 1 stad onder dezelfde gemeente. Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Wormerveer, Zaandam en Zaandijk worden sindsdien verbonden door één bestuur.

Toch hebben de verschillende dorpen hun eigen karakter en zijn al veel langer verbonden door de rivier de Zaan. Juist deze verschillen maken Zaanstad zo uniek. Daarom vieren we in 2024 50 jaar Zaanstad, samen met haar inwoners. Ook vieren we de bevrijding van de bezetting van de Spanjaarden. Daarom vieren we in het jubileumjaar ook het Zaans Ontzet.

Op 9 januari trapte de gemeente het jaar feestelijk af met een drukbezocht nieuwjaarsfeest in het Zaantheater. Vanuit Marketing Zaanstreek verzorgen we samen met de gemeente Zaanstad de communicatie, de website en de citydressing. Ook verzamelen we alle mooie initiatieven die er zijn op dit gebied en brengen we die via social media onder de aandacht. We zullen jullie gedurende het jaar dan ook op de hoogte houden van alle activiteiten die er rondom het jubileumjaar georganiseerd worden.

Kijk voor de laatste informatie op www.50jaarzaanstad.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens