Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting in Venray ontwikkelde samen met andere ondernemers de app Open Horeca, waarmee gasten op een openbaar terras zelf kunnen bepalen bij welke horecazaak ze bestellen.

Welke maatregelen hebben jullie genomen voor de heropening op 1 juni?
“We hebben de app Open Horeca ontwikkeld waarmee gasten op een openbaar terras zelf kunnen bepalen bij welke horecazaak ze bestellen. Via een QR-code op de tafel kunnen ze de menukaarten scannen en bekijken. Nadat ze de bestelling hebben geplaatst, krijgen ze de triage. Als je gezond bent, vink je dat aan en dan kan de bestelling betaald en afgerond worden. Vervolgens ontvangt de geselecteerde horecazaak een bon en wordt de bestelling bereid en aan tafel gebracht.”

Hoe is de app tot stand gekomen?
“We hebben eerst contact opgenomen met de gemeente. Het plan werkt alleen als er openbare ruimte beschikbaar gesteld wordt aan het publiek. Vervolgens zijn we met de buren gaan schakelen en hebben we alles snel geregeld. En je hoeft niet bang te zijn voor concurrentie. Want elk bedrijf heeft zijn eigen publiek, eigen identiteit en eigen concept. Daar kun je juist het verschil mee maken op het terras.”

Hoe reageren de gasten en de medewerkers op de app?
“We zijn dik tevreden! De gasten zijn blij dat ze weer het terras op mogen, de buren zijn blij met de kans die geboden is en de medewerkers zijn blij dat ze weer aan de slag kunnen.”

Heb je tips voor collega-ondernemers?
“Probeer de samenwerking met collega-ondernemers aan te gaan en durf buiten het boekje te denken. Door samen te werken creëer je meer bekendheid, meer ruimte, meer toeloop en meer omzet!”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens