De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn een fantastisch evenement, met een heel mooi aanbod van allerlei activiteiten verspreid over vele podia in de stad. Dat moet vooral zo blijven.

Toch werd tijdens een enquête vorig jaar duidelijk dat de Vierdaagsefeesten voor kleinere horecaondernemers in de stad weinig meerwaarde hebben. Sommige bedrijven doen in deze week zelfs hun deuren dicht. Dat is natuurlijk zonde.

KHN Groot Nijmegen heeft dit probleem inmiddels onder de aandacht gebracht bij de ACBN en de Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen die daar onder valt. ACBN is bereid om verder mee te denken wat hier aan gedaan kan worden.

Een van de aandachtspunten is dat de precariokosten heel hoog zijn, zodat het niet rendabel zou zijn om op een klein terras muziek aan te bieden. Dat blijkt niet altijd te kloppen. Vergunningen worden met name duurder als er een tap buiten wordt geplaatst.
Directeur Leo Weterings van Stichting Vierdaagsefeesten geeft aan dat er meer mogelijk is dan veel mensen denken. Zeker als er gezamenlijk in een straat iets wordt georganiseerd. Door de Stichting kan maatwerk worden geleverd.

Wil je iets organiseren tijdens de Vierdaagsefeesten?
Ga dus vooral het overleg aan. Meld je voor 15 maart aan bij Rowin van Wijhe: r.vanwijhe@vierdaagsefeesten.nl /024 32 33 163.

Gemeente Nijmegen levert slechts een zeer beperkt financiële bijdrage aan de de Vierdaagsefeesten. Zelfs aan het promoten van de feesten wordt door de gemeente nauwelijks bijgedragen. KHN Groot Nijmegen blijft actief lobbyen om deze bijdrage verhoogd te krijgen, zodat de kosten voor de ondernemers die van het feest zo’n succes maken, naar beneden kunnen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens