Goede ventilatie in je horecazaak is belangrijk voor de gezondheid van je gasten en personeel. Door covid-19 is het belang van ventileren nog eens extra duidelijk geworden. Houd de luchtkwaliteit in jouw zaak daarom goed in de gaten en controleer regelmatig de instellingen van je ventilatiesysteem. Of schakel een deskundig adviseur in om het systeem in de juiste stand af te stellen. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op het najaar.

Frisse lucht is belangrijk voor de gezondheid. In afgesloten ruimtes wordt lucht steeds viezer en die vervuiling gaat nog sneller als er veel mensen ruimtes aanwezig zijn. Door ventilatie stroomt er frisse lucht naar binnen en dat is nodig om de luchtkwaliteit goed te houden. Lagere luchtkwaliteit kan klachten veroorzaken als vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Daarnaast kunnen virusdeeltjes, bijvoorbeeld van het coronavirus, zich in ruimtes zonder ventilatie beter verspreiden. Daarom is het nodig om in gebouwen, zoals horecalocaties, continu te ventileren.

Vijf basistips

Met vijf basistips legt VWS uit wat je zelf kunt doen om op de juiste manier te ventileren:

  1. Zet gevelroosters en klepramen open en houd ze schoon.
  2. Zet ramen op een kier.
  3. Zorg voor goed onderhoud en de juiste afstemming van mechanische ventilatie.
  4. Beperk het aantal mensen in een ruimte.
  5. Gebruik een CO2-meter als die in de ruimte aanwezig is.

Download de handreiking

De handreiking is online beschikbaar. Een uitgebreide versie van de handreiking vind je op ventilerenzogedaan.nl.

Meer info

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens