Goede ventilatie in je horecazaak is belangrijk voor de gezondheid van je gasten en personeel. Door covid-19 is het belang van ventileren nog eens extra duidelijk geworden. Houd de luchtkwaliteit in jouw zaak daarom goed in de gaten en controleer regelmatig de instellingen van je ventilatiesysteem. Of schakel een deskundig adviseur in om het systeem in de juiste stand af te stellen. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op het najaar.
Frisse lucht is belangrijk voor de gezondheid. In afgesloten ruimtes wordt lucht steeds viezer en die vervuiling gaat nog sneller als er veel mensen ruimtes aanwezig zijn. Door ventilatie stroomt er frisse lucht naar binnen en dat is nodig om de luchtkwaliteit goed te houden. Lagere luchtkwaliteit kan klachten veroorzaken als vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Daarnaast kunnen virusdeeltjes, bijvoorbeeld van het coronavirus, zich in ruimtes zonder ventilatie beter verspreiden. Daarom is het nodig om in gebouwen, zoals horecalocaties, continu te ventileren.
Met vijf basistips legt VWS uit wat je zelf kunt doen om op de juiste manier te ventileren:
De handreiking is online beschikbaar. Een uitgebreide versie van de handreiking vind je op ventilerenzogedaan.nl.