Er gaat veel gebeuren in Stadscentrum Hoofddorp. Het centrum gaat er de komende jaren anders uitzien en er gebeurt veel tegelijk. Het moet een bruisend stadscentrum worden. Een plek waar je goed kunt wonen, werken en ontspannen.

Door goed naar het verleden te kijken en slim in te spelen op de toekomst, verandert het centrum in een groen, divers en levendig gebied. De gemeente stelt een visie op die beschrijft hoe het stadscentrum er in 2040 uit kan zien en wat nodig is om dit te bereiken.

Enquête over de visie
De gemeente wil graag weten hoe je denkt over de visie. Online reageren kan ook. Vanaf 11 maart staat een enquête op www.stadscentrumhoofddorp.nl.

Bekijk de video over de visie
In de video over de visie vertellen stedenbouwkundigen Thomas en Tess en omgevingsmanager Edwin over de Visie Stadscentrum Hoofddorp. Waarom maakt de gemeente een visie? Hoe kan Hoofddorp er in 2040 uitzien? En waarom zijn bepaalde dingen nu zo bedacht? Bekijk hier.

De gemeente gaat daarover graag in gesprek op de informatiemarkt op zaterdag 11 maart van 11.00 tot 15.00 uur bij C. Hoofddorp, Raadhuisplein 3-9.

3 opgaven voor het stadscentrum
Om Stadscentrum Hoofddorp straks die prettige plek te laten zijn, is in de Visie Stadscentrum Hoofddorp uitgegaan van 3 opgaven:
Een compleet stadscentrum: de plek waar je alles vindt
Een beter verblijf: een fijne plek om te zijn
Ruimtelijke samenhang: dorp en stad komen mooi samen

Een compleet stadscentrum
Het stadscentrum van Hoofddorp is in 2040 de plek waar je alles vindt. Op alle momenten van de dag. Er zijn winkels, horeca, cultuur, werk en sport. Hippe plekken, gezelligheid en drukte. Verliefde stelletjes trouwen in het nieuwe gemeentehuis, kinderen spelen met elkaar, er zijn kleine evenementen. En ook de dagelijkse boodschappen kun je er nog goed doen. Lees meer over deze opgave

Een beter verblijf
Stadscentrum Hoofddorp moet een fijne plek zijn om te zijn. Met meer nieuwe bewoners en bezoekers, is de openbare ruimte namelijk een belangrijke plek geworden. Daarom wordt deze anders ingericht. Stenen maken plaats voor groen, er zijn meer terrassen en er komen fijne loop- en fietsroutes. Dat betekent ook dat er minder parkeerplaatsen op straat zijn. Auto’s staan dan in garages. Of aan de randen van het centrum, vanaf waar bezoekers te voet het centrum ingaan.
Lees meer over deze opgave

Ruimtelijke samenhang
Hoofddorp groeit door naar een stad, maar de Hoofddorpse identiteit moet wel behouden blijven. Denk bijvoorbeeld aan monumenten zoals het Polderhuis of het Oude Raadhuis. Maar ook aan het hoekje van de Marktlaan met de Concourslaan. Deze karakteristieke gebouwen moeten blijven. Maar ook wordt er bijgebouwd. Door goed af te stemmen waar Hoofddorp meer stads wordt en waar het dorp nog goed zichtbaar blijft, ontwikkelen we een bijzondere stad.
Lees meer over deze opgave

Bekijk online al deze informatie

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens