Wat goed dat je wil starten of dit jaar bent gestart in de mooiste branche, de horeca! Je eigen bedrijf starten in coronatijd vraagt om een flinke dosis lef, creativiteit en aanpassingsvermogen. Op maandag 1 februari stond de Horecava in het teken van thema’s zoals de toekomst van de horeca, hybride horeca, horecatrends, consumentengedrag, big data, personeel en voedselverspilling. Hopelijk heb je daar een flinke dosis inspiratie op kunnen doen. Heb jij onze starterssessie gemist, of wil je deze nog eens terugkijken? KHN-experts Hans van der Kooij en Nathalie ter Heide delen in onderstaande video de tips voor een vliegende start in de horeca.

Het belang van een goed ondernemersplan
Ook tijdens deze crisis zijn er kansen en mogelijkheden om een horecabedrijf te starten. Om de beste gastvrijheid aan je gasten te bieden, is het wel belangrijk om je zaken goed te regelen. Bijvoorbeeld een ondernemingsplan, de financiën, de juiste vergunningen, verplichte heffingen en licenties. KHN-expert Hans van der Kooij besprak de trends voor komend jaar en deelde alle ins- en outs over het opstellen van een ondernemers- en financieel plan, inclusief een financieringsplan en liquiditeitsbegroting. Zijn beste tips: maak geen impulsieve beslissingen, maak een duidelijke tijdlijn, bevestig afspraken altijd op papier, volg offertes van leveranciers op en werk zowel aan (30%), als in je bedrijf (70%). KHN-expert Nathalie ter Heide ging vervolgens in op vragen rondom het bestemmingsplan, het termijn van de huurovereenkomst en benodigde vergunningen. Wil je de volledige presentatie nog eens terugkijken? Check dan deze video.

Heb je na deze video nog vragen? Experts van KHN Advies met ruime horeca-ervaring helpen je snel verder

Wij helpen KHN-leden telefonisch of via de mail graag verder op weg, beantwoorden jouw vragen en geven je praktische tips en handvatten over voorkomende problemen. Het KHN advies team zit klaar aan de telefoon.

Meer over starten in de horeca...

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens