Dankzij lobby van KHN is de voorgestelde sluiting van hotels en het verbod op recreatieve overnachtingen voorkomen. Het kabinet overwoog deze maatregel vorige week om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

De media berichtten dat een van de maatregelen was dat hotels geen recreatieve gasten meer zouden mogen ontvangen. Alleen zakelijke boekingen zouden dan nog zijn toegestaan. Gelukkig is het zo ver niet gekomen. Toen bekend werd dat de sluiting van hotels en vakantieparken op tafel lag, heeft KHN contact opgenomen met ministers, tweede Kamerleden en partners HISWA-RECRON, MKB Nederland en VNO-NCW om die symbolische maatregel tegen te houden.

Uiteraard blijft KHN zich hard maken voor de moeilijke positie waar hoteliers zich in bevinden, onder meer voor een hogere TVL vergoeding. Zie ook KHN: Ruimer steunpakket is nodig.

Huidige regels voor hotels

Hotels mogen nu nog gewoon gasten toelaten om te overnachten. Er mag geen eten of drinken geserveerd worden. Ook roomservice is niet toegestaan. De hotelrestaurants mogen, net als andere restaurants, wel fungeren als afhaallocatie. Gasten mogen dus wel eten afhalen en op de kamer nuttigen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens