Het aansteken van de kaarsen voor de gasten komen, het poleren van de wijnglazen in het hoekje van de bar na een drukke avond, die lekkere salade van de kok omdat je nog een beetje honger had, het kletsen met dat leuke koppel en niet te vergeten: de legendarische borrels met collega’s. Weet je nog hoe gezellig het was? Iedereen die ooit in de horeca werkte, mist het voor altijd een beetje. Geen beter moment om weer aan de slag te gaan dan nu en dit is waarom.

1. Ze hebben je nodig

Altijd al achter de bar willen staan bij jouw favoriete wijnbar? Ze hebben je nu nodig. Het liefst de sterren van de hemel koken zij aan zij bij een sterrentent? Ze hebben je nu nodig. Graag met je voeten in het zand werken op het strand? Ze hebben je nu nodig. Dit is het moment om aan de slag te gaan bij de horeca van jouw keuze, want ze zijn op zoek naar jou. De keuze is reuze, dus doe er je voordeel mee en ga voor die droombaan.

2. Het past in je programma

Ooit een baan naast je baan willen doen? Als er één sector goed te combineren valt, dan is het wel de horeca. Het gaat ideaal samen met een baan vanuit je thuiskantoor. Op maandag en dinsdag schuif je achter een bureau en in het weekend achter de bar. Zo heb je het beste van allebei. Steek die armen maar vast uit je sloof.

3. Je bent toch meer een avondmens

Leuk al dat vroege gedoe op kantoor of in een winkel, maar jij komt toch meer tot je recht in de avonduren. Eigenlijk is er dan maar één antwoord: de horeca zit op je te wachten. In de ochtend is het rustig ontwaken en even lekker sporten of koffiedrinken met een vriend en daarna mag je aan de slag. Niet getreurd trouwens, want er zijn ook genoeg banen in de branche voor de vroegere vogels onder de horecatoppers.

4. Als het even anders mag dan anders

Zin in een carrièreswitch, omdat je de horeca toch meer mist dan je dacht? Wacht niet langer. De coronatijd was moeilijk en ongezellig, maar schudde ook de dekens bij iedereen een beetje op. Misschien is het wel tijd voor iets anders en mis je de reuring van de horeca, dan willen ze je maar wat graag terug in de keuken of op de vloer.

5. De gezelligste baan die er te vinden is

In geen branche is het gezelliger dan in de horeca, want daar is die gezelligheid per slot van rekening uitgevonden. Het is dus zeker de afweging waard om weer één, een paar of alle dagen aan de slag te gaan in de sector waar het altijd leuk is.

Denk je erover om weer in de horeca aan de slag te gaan? Loop eens binnen bij een horecabedrijf in de buurt om de opties te bespreken.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens