Jaarlijks zijn er in Nederland naar schatting 6250 slachtoffers van mensenhandel. De meest bekende vorm van mensenhandel is seksuele uitbuiting. We willen dit maatschappelijke probleem aanpakken en organiseren een voorlichtingsbijeenkomst voor jou en je medewerkers!

Iemand wordt gedwongen om seksuele diensten te verlenen tegen betaling. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke loverboy problematiek, waarbij een man een meisje aanbiedt om tegen betaling seks te hebben. Bekend is dat deze vorm van misbruik met grote regelmaat plaatsvindt in hotels of pensions.

Nederland kent nu 3000 slachtoffers van seksuele uitbuiting per jaar, dit moeten we tegenhouden. In Zeeland slaan de Zeeuwse gemeenten, AVIM en de Zeeuwse afdeling van de Nederlandse Hotelbranche en hotel Van der Valk Goes de handen ineen om dit maatschappelijke probleem aan te pakken.

Training

Daarom organiseren we een voorlichtingsbijeenkomst voor jou en je medewerkers. Tijdens deze bijeenkomst leer je wat signalen zijn van seksuele uitbuiting, waar je deze signalen kunt melden en hoor je hoe een melding wordt opgevolgd. Door het leren signaleren draag je actief bij aan het voorkomen van seksuele uitbuiting.

Ron Amperse, werkzaam bij de politie Zeeland – West Brabant en Serife Gulden, zorgcoördinator voor slachtoffers van mensenhandel, nemen je tijdens de bijeenkomst mee in de wereld van seksuele uitbuiting. Tijdens de bijeenkomst is voldoende ruimte om vragen te beantwoorden en ervaringen te delen. Ook ontvang je informatie over de mogelijkheid je te certificeren via No Room for Seks Trafficking van het Openbaar Ministerie.

Praktische informatie

We organiseren deze bijeenkomsten in Goes en Terneuzen. Doelgroep voor deze bijeenkomsten zijn hoofd receptie, frontoffice managers, hoofd schoonmaak en management.

Wanneer? Dinsdag 9 november van 14.00 uur tot 15.30 uur
Waar? Van der Valk Goes, Anthony Fokkerstraat 100 Goes

Wanneer? Woensdag 17 november van 14.00 uur tot 15.30 uur
Waar? Van der Valk Goes, Anthony Fokkerstraat 100 Goes

Wanneer? Woensdag 1 december van 14.00 uur tot 15.30 uur
Waar? Churchill hotel Terneuzen, Churchilllaan 700 Terneuzen

Kom jij ook?

Dan kun je je tot en met 5 november aanmelden via zorgcoordinatiemensenhandel@veiligheidshuiszeeland.nl onder vermelding van de datum van de bijeenkomst en de namen en emailadressen van de deelnemers.

We hopen je te mogen verwelkomen zodat we samen een veiligere plek van Zeeland maken en hiermee een aantrekkelijke plek voor inwoners én toeristen!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens