Op 1 maart 2024 start het nieuwe aanvraagtijdvak SLIM voor individuele mkb-ondernemingen. Deze subsidie, bedoeld voor mkb-ondernemers, is voor nieuwe ideeën gericht op leren en ontwikkelen binnen jouw bedrijf. Voordat je jouw aanvraag indient, moet je je registeren als aanvrager. Dit kan al vanaf twee weken voor de opening van het tijdvak. Wees er dus op tijd bij.

Van 1 tot en met 28 maart 2024 is het weer mogelijk om SLIM-subsidie (Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in MKB ondernemingen) aan te vragen. Deze subsidie, bedoeld voor mkb-ondernemers, is voor nieuwe ideeën gericht op leren en ontwikkelen binnen jouw bedrijf. Voordat je jouw aanvraag indient, moet je je registeren als aanvrager. Dit kan al vanaf twee weken voor de opening van het tijdvak.

Voor wie is de SLIM-subsidie?

De SLIM-regeling is bedoeld voor mkb-ondernemers. Zij kunnen via deze regeling subsidie krijgen voor maatregelen gericht op het versterken van een leerrijke werkomgeving.

Wat kan je met de SLIM-subsidie doen?

In de regeling zijn vier activiteiten genoemd waarvoor je als ondernemer een subsidie kunt aanvragen:

  1. Doorlichting onderneming voor toekomstgericht opleidingsplan
  2. Loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers
  3. L&O methode: Initiatieven gericht op methoden die werknemers aanmoedigen in hun ontwikkeling, zoals een bedrijfsschool of systeem van ontwikkelgesprekken
  4. Derde leerweg. Een mkb-werkgever kan een praktijkleerplaats aanbieden voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg voor volwassenen

Alle voorwaarden en de hoogte van de subsidie vind je hier: Menukaart SLIM: subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb (versie oktober 2023) | Publicatie | Uitvoering van Beleid (uitvoeringvanbeleidszw.nl)

Hoe meld je je aan?

Op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lees je hoe je je kunt registeren als aanvrager.

Meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens