Heb jij in de periode oktober 2020 t/m september 2021 gebruikgemaakt van de derde, vierde, vijfde of zesde aanvraagperiode NOW? Dan moet je uiterlijk 22 februari jouw definitieve berekening aanvragen. Doe je dit niet, dan gaat het UWV ervan uit dat je geen recht hebt op een tegemoetkoming. Je moet dan het voorschot terugbetalen.

Op basis van het door de werkgever zelf ingeschatte omzetverlies hebben ondernemers een voorschot op de NOW-tegemoetkoming ontvangen. Nu is het daadwerkelijke omzetverlies over de subsidieperiode bekend, zodat de definitieve tegemoetkoming waar de werkgever recht op heeft berekend kan worden. Op basis daarvan ontvang jij als werkgever een nabetaling of moet je (een deel van) terugbetalen.

Wat moet je doen?

Ga naar uwv.nl/now voor alle inhoudelijke informatie over de regelingen en om direct de definitieve berekening aan te vragen. Wil je meer weten over het aanvragen van de definitieve berekening NOW? Op deze pagina heeft UWV alles op een rijtje gezet.

Let op! Ook al verwacht je dat je geen recht hebt op een nabetaling of dat je zelfs een deel van het ontvangen voorschot moet terugbetalen, vraag altijd uiterlijk 31 oktober de definitieve berekening aan.

Inschatten?

Via de rekenhulp Simulatie NOW kun je een inschatting maken of je na de definitieve berekening een bedrag moet terugbetalen of juist nog geld ontvangt.

Wanneer heb je een accountants- of derdenverklaring nodig?

Als je een voorschot van meer dan 100.000 euro hebt ontvangen óf als je definitieve tegemoetkoming hoger is dan 125.000 euro, heb je voor deze eerste NOW-periode een accountantsverklaring nodig. Als je voorschot tussen de 20.000 en 100.000 euro was óf als je definitieve tegemoetkoming tussen de 25.000 en 125.000 euro bedraagt, heb je een derdenverklaring nodig.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens