Heb jij vorig jaar in de periode maart-april-mei gebruik gemaakt van de eerste aanvraagperiode NOW? Dan moet je uiterlijk 31 oktober jouw definitieve berekening aanvragen. Doe je dit niet, dan gaat het UWV ervan uit dat je geen recht hebt op een tegemoetkoming. Je moet dan het voorschot terugbetalen. Geen nood. KHN Rekenwerk help je graag tegen een scherp tarief!

Op basis van het door de werkgever zelf ingeschatte omzetverlies ten opzichte van 2019 hebben ondernemers een voorschot op de NOW-tegemoetkoming ontvangen. Nu is het daadwerkelijke omzetverlies over de subsidieperiode bekend, zodat de definitieve tegemoetkoming waar de werkgever recht op heeft berekend kan worden. Op basis daarvan ontvang jij als werkgever een nabetaling of moet je (een deel van) terugbetalen.

Wat moet je doen?

Ga naar uwv.nl/now voor alle inhoudelijke informatie over de regelingen en om direct de definitieve berekening aan te vragen. Wil je meer weten over het aanvragen van de definitieve berekening NOW? Op deze pagina heeft UWV alles op een rijtje gezet.

Let op! Ook al verwacht je dat je geen recht hebt op een nabetaling of dat je zelfs een deel van het ontvangen voorschot moet terugbetalen, vraag altijd uiterlijk 31 oktober de definitieve berekening aan.

Inschatten?

Via de rekenhulp Simulatie NOW kun je een inschatting maken of je na de definitieve berekening een bedrag moet terugbetalen of juist nog geld ontvangt.

Wanneer heb je een accountants- of derdenverklaring nodig?

Als je een voorschot van meer dan 100.000 euro hebt ontvangen óf als je definitieve tegemoetkoming hoger is dan 125.000 euro, heb je voor deze eerste NOW-periode een accountantsverklaring nodig. Als je voorschot tussen de 20.000 en 100.000 euro was óf als je definitieve tegemoetkoming tussen de 25.000 en 125.000 euro bedraagt, heb je een derdenverklaring nodig. KHN Rekenwerk kan jou helpen aan de benodigde derdenverklaring. Het tarief bedraagt 750 euro per aanvraag. Dit is een scherp en vast tarief. Wil je meer informatie of meteen een afspraak maken? Neem dan contact op via info@khnrekenwerk.nl of via 0348 489 531.