Goed nieuws voor strandpaviljoenhouders. De VVD wil namelijk vaart maken met realiseren van één loketfunctie voor strandondernemers. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. KHN kaartte dit onderwerp het afgelopen jaar regelmatig bij de politiek aan en is dan ook erg blij met deze steun in de rug van de VVD voor strandondernemers.

Ondernemers op het strand hebben te maken met veel verschillende overheidslagen en loketten waar ze langs moeten om te kunnen ondernemen. Zo bepaalt de gemeente of al dan niet een paviljoen geplaatst kan worden, moet een watervergunning bij het Hoogheemraadschap worden aangevraagd en gaat de provincie over het beleid rond gebruik van het strand. De VVD wil het de ondernemers gemakkelijker maken door het realiseren van één loket of digitale app.

Administratieve rompslomp

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: "Mooi dat de politiek hiermee aan de slag gaat. De administratieve rompslomp is voor veel strandondernemers een grote hindernis en kost onnodig veel tijd. Het probleem is niet alleen het aantal vergunningen en loketten waar ondernemers mee te maken hebben. Bijkomend probleem is dat de verschillende vergunningen met een termijn van 3, 5 of 10 jaar worden afgegeven. Dit loopt allemaal langs elkaar heen, waardoor er geen gelijktijdige vaste momenten zijn. Die verschillende vergunningtermijnen zorgen ook voor terughoudendheid bij financiers, om duurzaam te kunnen exploiteren is financiering nodig, dus de vergunningtermijnen zouden we ook graag opgerekt zien."

Aandacht in alle bestuurslagen

In het afgelopen jaar is in een aantal gemeenten al besloten dit op te pakken. Ook werd dit besproken tijdens een KHN-debat voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Het onderwerp komt echter nog steeds niet van de grond. KHN is dan ook blij dat er in alle bestuurslagen aandacht voor wordt gevraagd.

Gerelateerde standpunten

Lees meer

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens