Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten. De Brexit. Vanaf 1 januari verandert het zakendoen met het VK. Het VK bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Doe jij als ondernemer zaken in het VK? Dan krijg je te maken met een extra regels en administratieve rompslomp bij de grens. Maar ook voor medewerkers en gasten uit het VK heeft de Brexit gevolgen.

Tot eind 2020 verandert er niet veel door het uittredingsverdrag. Maar dat kan per 2021 veranderen. In een uitgebreid Q&A beantwoord de Rijksoverheid heel veel vragen. Kijk of jouw vraag er bij staat.

Let op als je Engelse werknemers of zzp’ers hebt werken. Tot eind 2020 verandert er niets. De betrokken mensen worden door de Rijksoverheid geïnformeerd over hun tijdelijke verblijfsstatus tot eind 2020 en de (versnelde) procedures voor verder verblijf en werkvergunning.

Let op als je inkoop hebt uit het Verenigd Koninkrijk. Dan veranderen de douanezaken. Dat vereist nieuwe formulieren voor importheffingen, btw en accijnzen. Zie de checklist douane.

Bekijk op Brexitloket.nl met welke praktische zaken jij rekening moet houden als je zakendoet met het VK.

Mogelijke gevolgen voor horecaondernemers

  • Gasten van en naar het Verenigd Koninkrijk en beperkingen zoals visa aanvragen, etc. Dit verandert dit jaar niet. Dit wordt per 2021 anders, omdat Engelsen dan derdelanders zijn.
  • Het betalingsverkeer en de transacties giraal maar ook cash, pinnen en creditcards verandert praktisch niet.

Meer informatie en handige links

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens