Na de Europese thuiswedstrijd van AZ tegen Legia Warschau heeft een aantal ondernemers last van negatieve online reviews uit Polen. Er worden 1-sterren reviews geschreven met soms haatdragende teksten.

Het heeft een negatief effect op het mooie cijfer dat veel van onze ondernemers hebben op Google. We hebben hierover overleg gehad met ondernemers, Alkmaar Marketing en de Politie. Naar aanleiding daarvan hebben we als gemeente contact overgezocht met Google. Google is op de hoogte van de situatie in Alkmaar en heeft inmiddels verschillende reviews verwijderd.

Heb jij nog last van negatieve online reviews uit Polen? Om ervoor te zorgen dat ook deze worden verwijderd kun je het volgende doen:

 • Meld de review (klik op de drie puntjes bij de review: ‘review melden’). Google krijgt dan het verzoek om naar de review te kijken.
 • Is de review na een paar dagen nog niet verwijderd? Neem contact op met Helpwanted.nl via info@helpwanted.nl. Geef de URL van de reviews door (dit is de link die je ook kunt gebruiken om de review te delen) en motiveer waarom het een nep-review is. Helpwanted.nl kan de reviews dan direct bij Google onder de aandacht brengen, zodat ze de nep-reviews kunnen verwijderen.

  Helpwanted.nl is een website over online grensoverschrijdend gedrag. Ze bieden praktische hulp en geven persoonlijk advies aan iedereen die te maken heeft (gehad) met of zich zorgen maakt over online grensoverschrijdend gedrag. Op deze website geven ze uitleg en tips over de verschillende onderwerpen die hierbij horen. Je kunt via de chat of telefonisch ook contact opnemen.

  We hopen dat we je, naast de acties die jullie zelf al hebben ondernomen, op deze manier verder kunnen helpen.

  Zie ook ons eerdere artikel van 12 oktober Alkmaar overspoeld door Poolse internettrollen. Hoe verwijder… | KHN

  Direct advies nodig?

  We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

  Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

  Contactgegevens