KHN is benieuwd naar jouw mening over de premiemaatregel uit het Wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans. Vind je het gedoe en zie je op tegen de kosten? Of vind je het juist een aanwinst? Geef je mening, zodat KHN de politiek goed kan informeren over de effecten voor horecaondernemers. Het invullen van de vragenlijst duurt een paar minuten.

Klik hier om de enquête meteen te openen en jouw mening te geven. Of lees de aanvullende info hieronder en ga daarna naar de enquête.

Wat houdt het wetsvoorstel in?

Het kabinet heeft het wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans ingediend om vanaf volgend jaar 2020 tijdelijk werk en onregelmatig werk duurder te maken. Daarvoor gaat altijd een hoge ww-premie gelden. Het kabinet wil hiermee stimuleren dat werkgevers eerder en vaker een vast contract voor onbepaalde tijd aanbieden, met een vast aantal uren.

Wat valt er onder tijdelijk werk?

Onder het begrip tijdelijk werk en wisselend aanbod van werk (de 'oproepovereenkomst') vallen:

  • alle contracten voor bepaalde tijd
  • alle seizoenwerk
  • alle vormen van oproepcontracten en min-max-varianten
  • maar ook onbepaalde tijd contracten zonder een vooraf bepaald vast aantal uren. Een wisselend werkaanbod zoals meer uren werken tijdens pieken wordt ook als oproepovereenkomst beschouwd (zelfs als achteraf meer uren is gewerkt en dan ook nog met terugwerkende kracht)

Premiemaatregel

Onderdeel van het voorstel is dat de premie voor de werkloosheidswet (ww) 5% hoger wordt voor tijdelijk werk dan voor vaste contracten. De verwachting is dat je 2,78% [is in werkelijkheid 2,94% geworden] ww-premie gaat betalen voor een contract van onbepaalde tijd met vaste uren en 7,78% [is in werkelijkheid 7,94% geworden] ww-premie voor een oproepovereenkomst. Door invoering van de ‘transitievergoeding’ vanaf dag 1 moet ook bij afloop van tijdelijk werk zo’n ‘ontslagvergoeding’ van bijna 3% van het tot dan verdiende salaris betaald worden.

Enquête

Klik hier om de enquête te openen en jouw mening te geven.

Meer info

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens