Vanaf woensdag 26 januari mogen we onze gasten weer in de horeca verwelkomen. Iedereen is welkom en we kunnen niet wachten om je weer te ontmoeten! Maar wat betekent een bezoek aan de horeca vanaf 26 januari voor jou als gast? Lees meer over de 10 geboden voor verantwoord horecabezoek.

Vind je het ondanks alle veiligheidsmaatregelen die horecaondernemers treffen, toch een beetje spannend om te genieten van je drankje en hapje? Dan nemen we deze zorgen graag bij je weg. De horeca is er klaar voor om verantwoord met de nieuwe versoepelingen om te gaan en dat doen we natuurlijk samen met jou!

10 geboden voor verantwoord horecabezoek

Om je een beetje een indruk te geven van wat je kunt verwachten per 26 januari, delen we hierbij de 10 horecageboden in coronatijd. Als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen, dan houden we het coronavirus onder controle en kunnen we met de nieuwe versoepelingen steeds een beetje meer genieten van de horeca. Dat wil jij toch ook?

1. Openingstijden zijn verruimd

Alle horecazaken mogen open zijn tussen 05.00 en 22.00 uur. Dit betekent dat je kunt genieten van een heerlijk ontbijt met een glas verse jus d’orange, een sandwich voor de lunch en/of een driegangen diner in de avond. Noem het maar. De openingstijden zijn erg ruim dus voor een smoothie, salade, biefstuk enzovoort ben je van harte welkom.

2. Reserveren mag, hoeft niet

Voor een horecabezoek is reserveren niet verplicht. Kom je niet uit hetzelfde huishouden, dan houd je altijd 1,5 meter afstand. Heb jij jouw borrel of eerste date met die leuke onbekende al gepland? Let dan wel even op! Als je een plekje op de gastenlijst hebt weten te bemachtigen, geldt het principe: wait to be seated. Je wordt dan door jouw favoriete gastheer of -vrouw naar het mooiste plekje begeleid.

3. Coronatoegangsbewijs, nog even een blijvertje

Bij horecabezoeken vraagt een medewerker jou om jouw coronatoegangsbewijs te laten zien, waarmee jij aantoont dat je gevaccineerd, genezen of getest bent. Daarna kun weer heerlijk genieten van een lekker koud biertje of jouw favoriete pizza! Wij staan te trappelen om jou een leuke ervaring te bezorgen.

4. Neem plaats

Zo gastvrij als de horeca is, hebben ze nu voor alle gasten een zitplaats. Weliswaar verplicht, maar dat mag de pret niet drukken toch? Binnen en buiten neem je dus plaats aan tafel.

5. Mondkapje

Bij binnenkomst en bij verplaatsing, bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat, is een mondkapje verplicht.

6. Handen wassen bij binnenkomst én na toiletbezoek

Waarschijnlijk is de handcrème nog steeds niet aan te slepen, maar handen wassen na een toiletbezoek deed je al toch?! Kom je aan, desinfecteer dan even je handen. Dan kun je daarna lekker aan die bitterballen of kaasstengels. Niet dubbel dippen, maar dat deed je sowieso al niet toch…?!

7. Entertainment, zoals liveoptreden of videoschermen, is weer toegestaan

Jouw favoriete wedstrijd kijken op een videoscherm in de horeca. Het mag weer! Ook mag jouw favoriete lokale bandje weer optreden. Geniet ervan, maar blijf wel zitten :).

8. Geen toegang met verkoudheids- en/of griepklachten

Medewerkers rekenen erop dat je als gast hierin jouw verantwoordelijkheid neemt en eerlijk blijft. Ons advies: blijf bij klachten lekker thuis op de bank en laat iets thuisbezorgen. Dan maak je het toch nog een beetje gezellig voor jezelf en support je alsnog jouw favoriete eet- of drinkgelegenheid!

9. Volg de aanwijzingen van het personeel op

Horecamedewerkers kijken er ontzettend naar uit om iedereen weer te verwelkomen en jou een onvergetelijke tijd te bezorgen. Gun ze jouw liefste lach en medewerking, ze hebben je echt gemist en zien je graag weer vaker terug!

10. Houd de 1,5m afstand

Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m afstand en de coronaregels kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd. Dat doen we natuurlijk liever niet, dus we rekenen ook op jou! Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels. Zo houden we samen we het coronavirus onder controle en kunnen we blijven genieten in de horeca. De 1,5m-regel geldt niet als jij en jouw tafelheer of -dame tot hetzelfde huishouden behoren.

We verwelkomen je graag

We kijken er ontzettend naar uit om jou – op bijna ieder moment van de dag - weer een bijzondere gastvrije ervaring te bieden en we leggen je graag in de watten. We hebben je gemist. Tot snel!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens