Op zaterdag 5 juni wordt stap 3 van het heropeningsplan ingezet en mogen we onze gasten ook binnen in de horeca verwelkomen. Ook in de kroeg en in de sportkantine is iedereen welkom! De versoepelingen die per 5 juni ingaan, maken het er voor jou als gast dus nog leuker op. Want als je tijdens een Hollandse plensbui zin hebt in een stukje appeltaart, kun je nu ook gezellig binnen aanschuiven. En ook als je meer van het late dineren bent, serveren wij jou met alle liefde om 20:30 uur een heerlijk diner met een glas Chardonnay op het terras. We kunnen niet wachten! Maar wat betekent een bezoek aan de horeca vanaf 5 juni verder voor jou als gast? Lees meer over de 10 geboden voor verantwoord horecabezoek.

Vind je het ondanks alle veiligheidsmaatregelen die horecaondernemers treffen, toch een beetje spannend om te genieten van je natje en je droogje? Dan nemen we deze zorgen graag bij je weg. De horeca is er klaar voor om verantwoord met de nieuwe versoepelingen om te gaan en dat doen we natuurlijk samen met jou!

10 geboden voor verantwoord horecabezoek

Om je een beetje een indruk te geven van wat je kunt verwachten per 5 juni, delen we hierbij de 10 horecageboden in coronatijd. Als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen, dan houden we het coronavirus onder controle en kunnen we met de nieuwe versoepelingen steeds een beetje meer genieten van de horeca. Dat wil jij toch ook?

1. Openingstijden zijn verruimd

Alle horecazaken mogen open zijn tussen 06:00 en 22:00 uur. Dit betekent dat je kunt genieten van een heerlijk ontbijt met een glas verse jus d’orange, een sandwich voor de lunch en/of een driegangen diner in de avond. Noem het maar. De openingstijden zijn erg ruim dus voor een smoothie, salade, biefstuk enzovoort ben je van harte welkom.

2. Reserveren is verplicht

Voor een horecabezoek is reserveren verplicht. Je reserveert voor maximaal vier personen (met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar). Kom je niet uit hetzelfde huishouden, dan houd je altijd 1,5 meter afstand. Reserveren mag ook aan de deur! Heb jij jouw borrel of eerste date met die leuke onbekende al gepland? Let dan wel even op! Als je een plekje op de gastenlijst hebt weten te bemachtigen, geldt het principe: wait to be seated. Je wordt dan door jouw favoriete gastheer of gastvrouw naar het mooiste plekje begeleid.

3. De gezondheidscheck, nog even een blijvertje

Bij horecabezoeken stelt een medewerker jou een aantal vragen met m.b.t. je gezondheidstoestand. Kost misschien een minuutje langer, maar dan kun je daarna wel weer heerlijk genieten van een lekker koud biertje of jouw favoriete pizza! Wij staan te trappelen om jou een leuke ervaring te bezorgen.

4. Neem plaats

Zo gastvrij als de horeca is, hebben ze nu voor alle gasten een zitplaats. Weliswaar verplicht, maar dat mag de pret niet drukken toch?! Op het terras en binnen neem je dus plaats aan tafel. Staan met een biertje op links en een bitterbal op rechts (hoezo schrappen…) is voorlopig helaas nog niet toegestaan en ook de voetjes mogen nog even niet van de (dans)vloer. Maar gelukkig hoef je nog niet achter de geraniums te gaan zitten. Bij ons ben je altijd welkom!

En moet je even opstaan voor een toilet- en garderobebezoek of om te betalen? Waan je dan op een Venetiaans bal en denk aan je ‘masker’, oftewel tover je meest charmante mondkapje uit je tassie. Dit is JOUW kans om te flaneren en een fashion statement te maken. Want stiekem is dat toch wat we allemaal willen?! Zien en gezien worden!

5. Handen wassen bij binnenkomst én na toiletbezoek

Waarschijnlijk is de handcrème nog steeds niet aan te slepen, maar handen wassen na een toiletbezoek deed je al toch?! Kom je aan, desinfecteer dan even je handen. Dan kun je daarna lekker aan die – jawel daar heb ze weer - bitterballen of kaasstengels. Niet dubbel dippen, maar dat deed je sowieso al niet toch…?!

6. Entertainment, zoals liveoptreden of videoschermen, is niet toegestaan

Sta je al bijna klaar in je oranje outfit om te juichen voor onze oranje helden? Helemaal goed, maar helaas is kijken op een videoscherm nog niet mogelijk in de horeca. Ook mag jouw favoriete lokale bandje zijn/haar performance nog niet laten zien. Entertainment laat dus nog even iets langer op zich wachten…

Zie voorwaarden sportbeoefening als pure sport zonder toeschouwers en voor leden: Rijksoverheid.

7. Geen toegang met verkoudheids- en/of griepklachten

Medewerkers rekenen erop dat je als gast hierin jouw verantwoordelijkheid neemt en eerlijk blijft. Ons advies: blijf bij klachten lekker thuis op de bank en laat iets thuisbezorgen. Dan maak je het toch nog een beetje gezellig voor jezelf en support je alsnog jouw favoriete eet- of drinkgelegenheid!

8. Volg de aanwijzingen van het personeel op

Horecamedewerkers kijken er ontzettend naar uit om alle gasten weer te verwelkomen en jou een onvergetelijke tijd te bezorgen. Gun ze jouw liefste lach en medewerking, ze hebben je echt gemist en zien je graag weer vaker terug!

9. Zo veel mogelijk elektronisch betalen

Contactloos betalen om weer met elkaar in contact te komen? Ja dus! Gooi je pinpas of smartphone in de strijd. Lekker digitaal is in deze tijd heel sociaal!

10. Houd de 1,5m afstand

Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m afstand en de coronaregels kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd. Dat doen we natuurlijk liever niet, dus we rekenen ook op jou! Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels. Zo houden we samen we het coronavirus onder controle en kunnen we blijven genieten in de horeca.

BONUS! We verwelkomen je graag

We kijken er ontzettend naar uit om jou – op bijna ieder moment van de dag - weer een bijzondere gastvrije ervaring mee te geven en leggen je graag in de watten. We hebben je gemist. Tot snel!