Oettinger, Krombacher, Warsteiner, Beck’s. Ongetwijfeld dat er bij jou ook meteen een belletje gaat rinkelen. Deze biertoppers zijn namelijk van Duitse komaf. Duitsland is met 107 gedronken liters per persoon per jaar een echt bierland. Al eeuwen wordt hier bier gebrouwen en inmiddels heeft Duits bier ook in ons land een plek veroverd. Waar je terecht kunt voor deze biertoppers? In de horeca natuurlijk! Houd dit weekend vrij en geniet op de Werelddag van het Duitse bier (23 april 2022) van een échte Duitse Pilsener bij een van deze ondernemers.

Café Die Kneipe, Boxmeer

Aan het Raadhuisplein in Boxmeer vind je dit gezellige café met, jawel, voornamelijk Duits bier op de tap. Ondernemers Kees van den Heuvel en Jos Nabuurs namen ten tijde van Corona de stap en openden, naast het importeren van Duits bier, ook een café. Je kunt hier ook terecht voor klassieke Duitse gerechten als ‘Bratwurst mit Pommes’, ‘Schnitzel mit Salat’ en de traditionele ‘Flammkuchen’.

Kartoffel, Utrecht

Genieten van een Duits biertje en échte Duits georiënteerde happen doe je aan de Oudegracht aan de werf in Utrecht. ‘Käsefondue’, ‘Ziegenkäsesalat’ en zelfs een vegetarische ‘Wurstplatte’. Alles is mogelijk onder begeleiding van een lekker biertje. Naast de ruime menuaart biedt ook de bierkaart volop mogelijkheden. Fun fact: Ook de minder bekende namen vind je terug bij Kartoffel.

Die Gaststube, Joure

Wie denkt dat je voor Duitse gezelligheid naar de grotere steden moet uitwijken, heeft het mis. In Die Gaststube in Joure word je ondergedompeld in Duitse gezelligheid. Het restaurant is traditioneel ingericht en beschikt zelfs over een traditionele Biergarten. Gaat je voorkeur uit naar een Bitburger of een Weiβbier? Of wil je liever iets van de fles in plaats van de tap? Ook dit is mogelijk bij Die Gaststube. Een lekkere ‘Brandenburger Schnitzel’ erbij en jouw avond kan niet meer stuk.

Wunderbar, Winterswijk

Op de markt in Winterswijk vind je Wunderbar. De naam zegt het al, dit restaurant is ‘wunderbar’. Het restaurant staat bekend om de goede service en lekker eten en drinken in Duitse sferen. De uitgebreide drankenkaart nodigt extra uit om een bezoekje te brengen aan het oosten des lands. Met zowel bieren op tap als een mooie selectie op fles is de keuze enorm. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wisseltap? Zo blijft ieder bezoek keer op keer een verrassing.

Dé ‘place to be’

Loopt het water je al in de mond? Of ben je jouw eerste pilsje al aan het bestellen? Maak gebruik van het heerlijke weer en breng de komende weken een bezoekje aan deze ondernemers. En ben jij een echte liefhebber of kenner van Duits bier en hebben wij dé ‘place to be’ gemist? Laat het ons weten via onze socials en deel jouw tip!

Meer tips

Heb je niet genoeg gekregen van Duits bier of ben je opzoek naar iets anders? Dan zijn deze tips voor de selectie van het perfecte huisbier echt iets voor jou.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens