Regeldruk

De regeldruk voor MKB-ondernemingen is de laatste jaren enorm toegenomen. Dit kost deze bedrijven veel geld én belemmert ze in hun ontwikkeling en groei. Op initiatief van MKB-NL zijn enkele moties aangenomen in de Tweede Kamer. Dit heeft de minister van Economische Zaken en Klimaat doen besluiten om de regeldruk deze kabinetsperiode gericht aan te pakken. Het ministerie heeft Sira Consulting gevraagd om dit onderzoek uit te voeren in samenwerking met KHN.

Gekozen is voor een aanpak met indicatorbedrijven. Voor de horecasector is als indicatorbedrijf gekozen voor een hotel met restaurant. Het bedrijf heeft meer dan 25 werknemers. Dit indicatorbedrijf staat in het onderzoek model voor alle horecabedrijven en voor de verplichtingen uit wet- en regelgeving waarmee deze bedrijven te maken hebben. Sira Consulting heeft in de eerste fase van het onderzoek diepte-interviews uitgevoerd met een aantal hoteliers om alle wettelijke verplichtingen te verifiëren en de hoogte van de huidige regeldruk vast te stellen.

Uitnodiging

Graag bepalen we welke wettelijke verplichtingen voor jouw bedrijf het meest belastend zijn. Belastend kan in dit verband betekenen dat de verplichting veel geld en/of tijd kost, maar kan bijvoorbeeld ook inhouden dat de verplichting onbegrijpelijk, complex, frustrerend of belemmerend voor de bedrijfsvoering is. Vervolgens zoeken we samen naar oplossingsrichtingen voor de meest belastende verplichtingen.

Dit willen wij doen in een interactieve werksessie op woensdag 15 februari 2023, van 14.00 tot 15.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij Cohedron, Herculesplein 88 in Utrecht. Na afloop van de bijeenkomst is er uiteraard gelegenheid om samen nog even na te praten en drinken.

Aanmelden kan via de mail naar h.vanderkooij@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens