Samen met het KHN bestuur van de afdeling Deventer en regiomanager van KHN maakte Wethouder van Economische Zaken, Thomas Walder, afgelopen woensdag een rondje langs de horeca in Deventer.

Hij maakte daarbij kennis met verschillende horecaondernemers. Ook adviseur economie van de gemeente Deventer, Steven Meijerhof, was hierbij aanwezig. Het werkbezoek was bedoeld als nadere kennismaking met onze sector en om o.a. te informeren wat de bevindingen zijn rond de herinrichting van het Grote Kerkhof en de Stromarkt. Maar uiteraard hebben we ook enkele van onze belangrijkste thema’s, zoals de gevolgen van de hoge energieprijzen, het tekort aan personeel, de stijgende inkoopprijzen en de zorgen om een eventueel nieuw hotel onder de aandacht gebracht.

Aandacht voor het mooiste terras van IJsselland, hoge energieprijzen, tekort aan personeel, stijgende inkoopprijzen, eventuele komst van nieuw hotel en herinrichtingen.

Het werkbezoek startte woensdagochtend bij Grand Boutique Hotel-Restaurant Huis Vermeer. De wethouder feliciteerde restaurantmanager Renée Duivenvoorde, met de eerder dit jaar behaalde benoeming voor mooiste terras van IJsselland. Bestuursleden van KHN Deventer, Bart Voortman, Miranda Bouwmeester en Hans Huberts gaven de wethouder een inkijkje in de uitdagingen waar horecaondernemers op dit moment mee te maken hebben.

Na een bezoek aan één van de mooiste boutique hotels, die Deventer rijk is, schaarde het gezelschap zich onder de luifel van eetcafé de 7e Hemel, waar eigenaar, Paul Joosten, de wethouder informeerde over zijn ervaringen met de herinrichting van het Grote Kerkhof.

Op de Stromarkt werd de wethouder verwelkomt door de eigenaar van restaurant Keizerskroon, Mario Lai, en zijn rechterhand, die hun ervaringen m.b.t. de herinrichting van de Stromarkt met de wethouder deelden.

Na een korte wandeling bereikte het gezelschap BRO Lunch & Borrel, waar niet alleen een overheerlijke lunch stond te wachten, maar waar ook Gideon Werner, zijn ervaringen deelde als ‘starter’ en Frank Elbers van Bar & Keuken Buren van Schimmelpennick en Jurgen van Workum van Hotel Finch aanschoven.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens