Samen met het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Deventer en regiomanager van KHN maakte Wethouder van Economische Zaken, Jaimi van Essen, afgelopen donderdag 19 september een rondje langs de horeca in Deventer.
Hij maakte daarbij kennis met verschillende horeca ondernemers. Ook adviseur economie van de gemeente Deventer, Steven Meijerhof en accountmanager van de Gemeente Deventer, Marthijn Koorenhof, waren hierbij aanwezig. Het werkbezoek was bedoeld als kennismaking met onze veelzijdige sector. Maar uiteraard hebben we ook enkele belangrijke thema’s, zoals een eventuele komst van nieuwe hotels, de bezettingsgraad van hotels in Deventer, het onderbrengen van statushouders, evenementen, duurzaamheidsambities en het verschil tussen ondernemen in het Havenkwartier en de binnenstad, onder de aandacht gebracht.
Het werkbezoek startte donderdagmiddag bij Holiday Inn Express & Suites, waar general manager, Gino Ploeg, de aanwezigen meenam in zijn verhaal over ondernemen in de hotellerie in Deventer, als onderdeel van een internationale keten. Gino beantwoordde niet alleen de vragen van de aanwezigen maar stelde zelf ook de nodige vragen aan de gemeente Deventer over de komst van eventueel nieuwe hotels, hoe de gemeente Deventer denkt de bezettingsgraad door de week omhoog te krijgen en hoe er gedacht wordt over het onderbrengen van nieuwkomers.
Na een bezoek aan dit veelzijdige hotel, vertrok het gezelschap naar een unieke evenementenlocatie in onze Hanzestad, namelijk De Zwarte Silo in het Havenkwartier. Eigenaar én KHN-bestuurslid, Maurice Endeman, vertelde hier over de transfer van restaurant naar evenementenlocatie en uitdagingen met betrekking tot het organiseren van evenementen. Maurice is namelijk niet alleen mede-eigenaar van De Zwarte Silo, maar ook organisator van o.a. het Stadsfestival en Koningsnacht.
In datzelfde Havenkwartier werden de aanwezigen verwelkomt door de mede-eigenaar van restaurant Valencia, Max Hertzdahl, die zijn ervaringen deelde over de verschillen tussen het ondernemen in het Havenkwartier en de binnenstad. Max, is samen met zijn compagnon en KHN-bestuurslid, Michaël Hoeksema, niet alleen eigenaar van Valencia, maar ook van restaurants, Jackies, No11, St. Tropez en St. Maxime in de binnenstad van Deventer.
Op de laatste locatie schoven ook Marijn Kroon en Jos Smitz van DAVO Bieren aan die de aanwezigen alles vertelden over hun duurzaamheidsambitie.
Zowel de vertegenwoordigers van de gemeente Deventer als het bestuur van KHN Deventer kijken terug op een geslaagde middag, waarbij maar weer eens duidelijk werd hoe veelzijdig de horeca is en hoe belangrijk deze is voor de gemeente Deventer.