Marèl Disselhorst van restaurant YANO in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Wouter Barneveld van restaurant Merlet in Schoorl werd tweede en de derde prijs ging naar Rens Morshuis van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Ricardo Kreutz won de prijs voor de beste cocktail. Wij feliciteren de winnaars van harte met hun prijs.

De 22-jarige Marèl Disselhorst was de beste van 27 kandidaten die het afgelopen half jaar na een strenge voorselectie, theorie- en praktijkproeven en een jurybezoek streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. De theorie- en praktijkproeven werden afgenomen op de locatie van ROC Mondriaan in Den Haag.

Het belang van goed gastheerschap

Voorzitter van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs Patrick van Zuiden: “In de huidige arbeidsmarkt met enorme tekorten aan gastvrouwen en gastheren is het belangrijk dat we inzien dat een goede zwarte brigade je indruk van een restaurantbezoek in belangrijke mate bepaalt. Een topper aan tafel is je coach voor een mooie culinaire belevenis. Gastheerschap is in mijn ogen dan ook geen baan, maar een missie.”