Als gemeente staan we met jullie als ondernemers samen voor de taak om, ondanks het wegvallen van winterevenementen en beperkende maatregelen die normale exploitatie moeilijk maken, de omzetten op peil te houden en de bezoekers een levendige en vooral veilige stad te bieden.

In de afgelopen zomer hebben we al laten zien dat door creatief denken en gezamenlijk optrekken veel mogelijk is. Om dit proces nu ook in de winter gestalte te geven hebben we elkaar nodig.

Met de aanpak ‘Wintergastvrij Zwolle’ nodigt de gemeente horeca, cultuur, creatieve sector, retail en bewoners uit om samen en gebiedsgericht creatieve oplossingen te bedenken. Oplossingen die een prettig verblijf mogelijk maken en bijdragen aan de veerkracht en vitaliteit van de stad. Wintergastvrij Zwolle loopt vanaf dit najaar tot 1 april 2021.

Wat betekent Wintergastvrij Zwolle voor de huidige uitbreiding van het terras?
De vergunningen voor terrasuitbreidingen zijn geldig tot 1 januari 2021. De voorwaarden die daarbij gesteld zijn, zoals geen overkappingen, gelden ook tot deze datum. Wil je je uitbreiding houden tijdens Wintergastvrij Zwolle óf integreren in een nieuw plan? Dien dan je plan in bij wintergastvrij@zwolle.nl.

Wat betekent Wintergastvrij Zwolle voor het reguliere terras?
Je reguliere terras mag het hele jaar door uitstaan. Wil je deze herfst en winter voor je reguliere terras schermen, overkappingen en/of verwarming plaatsen, stem dit eerst af met je buren en leg het daarna voor aan ons. Ook dat doe je via wintergastvrij@zwolle.nl.

Gezamenlijke plannen versus individuele plannen.
Het is dus mogelijk en toegestaan om individuele plannen voor je reguliere terras of de uitbreiding in te dienen, maar houd er wel rekening mee dat gezamenlijke plannen voorrang krijgen. Heb je al een individueel plan ingediend, maar ga je nu toch mee doen met een gezamenlijk initiatief, laat ons dat nog even weten.

Eerste ideeën bespreken en voorstel indienen
Wij nodigen je uit om aan de slag te gaan. Lees goed de voorwaarden door op www.zwolle.nl/wintergastvrij, zoek contact met ondernemers rondom en kom met een idee. Wij denken graag met je mee over de eerste contouren van gezamenlijke plannen. Meld je daarvoor aan bij wintergastvrij@zwolle.nl. We zijn benieuwd naar de plannen!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens