Actuele informatie mbt gebruik winterterrassen.

  • Gelet op corona wil de gemeente dit seizoen waar mogelijk tijdelijk toestemming verlenen aan (een uitbreiding van) winterterrassen. Ondernemers die interesse hebben, kunnen deze interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen aan IvVerseveld@wodv.nl
  • De winterterrassen moeten passen binnen de (corona) veiligheidsvereisten en in het centrum qua uitstraling en vormgeving passen bij het Beeldkwaliteitsplan/Inrichtingsplan Centrum. Wel toegestaan: ingetogen, transparante mobiele windschermen zonder reclame + ingetogen/sobere parasols zonder reclame. Niet toegestaan: tenten/afdekzeilen, etc. De kracht van een aantrekkelijk centrum zit in de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het uitdragen van de kernwaarden stijlvol, authentiek en persoonlijk zoals vertaald in het Beeldkwaliteitsplan/Inrichtingsplan (zie voor het inrichtingsplan: https://www.wassenaar.nl/ondernemers-wassenaar)
  • Aan deze tijdelijke toestemming kunnen ondernemers geen rechten ontlenen.
  • De gemeente staat terrasverwarming toe. Zie hiervoor de voorwaarden in de gezamenlijke brochure. Gelet op de tijdelijke medewerking voor winterterrassen, moeten de terrasverwarmingen verwijderbaar /verplaatsbaar zijn. Er moet hiermee een omkeerbare situatie zijn.
  • Let op! Voor bepaalde bouwwerken kan een Omgevingsvergunning vereist zijn. (Tijdelijke) Windschermen met een maximale hoogte van 1 meter vallen daar niet onder.

Maatwerk
Het tijdelijk toestaan vergt maatwerk. De gemeente wil graag met de ondernemer hierover in gesprek.

  • Heeft de ondernemer een vergunning voor het winterterras en wil deze een uitbreiding van het winterterras? De gemeente kijkt dan samen met de ondernemer naar de mogelijkheden. Per 1 april 2021 (tenzij anders geregeld in de officiĆ«le vergunning) gelden weer de gebruikelijke voorwaarden zoals opgenomen in de terras-/exploitatievergunning.
  • Heeft de ondernemer nog geen winterterras en wil deze een winterterras? De gemeente kijkt dan samen met de ondernemer naar de mogelijkheden. Per 1 april 2021 (tenzij anders geregeld in de officiĆ«le vergunning) gelden weer de gebruikelijke voorwaarden zoals opgenomen in de terras-/exploitatievergunning.

Tegen het einde van het winterseizoen bekijken wij hoe de situatie omtrent corona is en wat de te nemen stappen/mogelijkheden dan zijn. Op dit moment kunnen wij nog geen uitspraken doen over de periode na het winterseizoen.

Precario
De raad heeft besloten om tot het einde van 2020 geen precario voor de terrassen te heffen. Het is nog niet bekend of er in 2021 wel gewoon weer precario geheven wordt.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens