KHN Amstelland is blij dat college van de gemeente Ouder-Amstel heeft besloten om van 15 oktober 2021 t/m 15 maart 2022 winterterrassen toe te staan.

Voorheen moest een terras in het winterseizoen opgeruimd worden. Het gaat om een pilot.

Al langere tijd hebben horecaondernemers de wens geuit om, net als bijvoorbeeld in Uithoorn, terrassen het hele jaar toe te staan. De gemeente staat hier open voor. Zo bevordert een levendige horeca de lokale economie. Ook de hoge temperaturen van de laatste jaren in het herfst- en winterseizoen maken de wens van ‘een terras tijdens het hele jaar’ goed voorstelbaar.

Voorwaarden

Aan het hebben van een winterterras zijn voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn vergelijkbaar met de normale regels voor een terras zoals vermeld in de terrasvergunning.

Er zijn regels voor de breedte van het terras, een parasol mag geen vluchtwegen, nooduitgangen of brandkranen blokkeren, er mag geen overlast ontstaan en voetgangers en andere verkeersdeelnemers mogen geen hinder van het terras ondervinden. En de landelijke en regionale Coronamaatregelen moeten in acht worden genomen. Een terras dat valt onder het Gedoogbeleid terrassen (i.v.m. Corona), mag in de huidige vorm gecontinueerd worden tijdens de pilot.

Aanvullend wordt gevraagd voor eventuele terrasverwarming een duurzame optie te kiezen.

Toestemming

Iedere horeca ondernemer met een terrasvergunning mag een winterterras inrichten. Als je maar aan de voorwaarden in je terrasvergunning voldoet. Wil je jouw terras overkappen met bijvoorbeeld een tent, dan moet je daarvoor wel apart toestemming/vergunning (aan)vragen via het omgevingsloket. Wij beoordelen vervolgens of de overkapping geplaatst kan worden.

Sluitingstijden

Een terras moet normaliter een uur eerder sluiten dan de horecagelegenheid. Is jouw horecagelegenheid open na 24.00 uur, dan geldt dat je terras uiterlijk om 24.00 uur moet sluiten.

Evaluatie

Omdat het om een pilot gaat, wordt er in het voorjaar geëvalueerd. Als je jouw terras in de winter exploiteert, gaan we er van uit dat je mee zult werken aan de evaluatie. Naast gebruikelijke evaluatiepunten als tevredenheid en overlast zal de duurzaamheid van eventuele terrasverwarming onderdeel zijn van de evaluatie.

Informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Dan kan je altijd contact opnemen met de gemeente via gemeente@ouder-amstel.nl of KHN Amstelland via amstelland@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens