Maastricht Bereikbaar.nl heeft het bestuur van KHN Maastricht & Heuvelland gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Eind april publiceert gemeente Maastricht het definitief verkeersbesluit en ontheffingenbeleid. Op 5 maart is de gemeenteraad bijgepraat door het team ZES en ging zij in een Stadsronde in gesprek met belanghebbenden. Om ondernemers te helpen bij de overstap naar emissieloos vervoer scherpen college en gemeenteraad het beleid aan. Vanaf juli moet het Centraal Loket ontheffingen operationeel zijn.

Rijd jij met een bestelbus of vrachtauto op benzine, diesel of lpg? Of rijd je met een hybride voertuig? Dan ben jij een van ongeveer 2.600 voertuigen die dagelijks in het centrum moeten zijn voor bevoorrading en dienstverlening.

En moet je vanaf 1 januari 2025 aan strengere eisen gaan voldoen en uiteindelijk overstappen op een voertuig dat geen schadelijke stoffen meer uitstoot.

Om jou te helpen is er tot 2030 een overgangsregeling. Daarnaast kun je gebruik maken van vrijstellingen en ontheffingen. Rijd je elektrisch of op waterstof dan blijf je gewoon welkom in de zone. De zero-emissiezone geldt niet voor personenauto’s!

Omschakelen is best een moeilijke en kostbare opgave. En toch… ondernemers die al ervaring opdoen ontdekken ook voordelen. Ze gaan hun bedrijfsvoering anders en slimmer organiseren. Laat je bijvoorbeeld inspireren door:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens