Het voorstel voor de nieuwe toeristenbelasting roept veel vragen op onder ondernemers. Het bestuur van Land van Cuijk heeft daarom de gemeente gevraagd onze vragen en opmerkingen mee te nemen in hun overwegingen.

Het is helaas blijkbaar allemaal nog een beetje wennen in de nieuwe gemeente Land van Cuijk, want zo werden we onlangs -ondanks eerdere toezeggingen dat we als KHN betrokken zouden worden in het proces- plotseling verrast door een voorstel met betrekking tot een nieuwe geharmoniseerde verordening toeristenbelasting. Wij hebben dit tijdens de jaarvergadering op daarom deze zienswijze naar de fractievoorzitters van de politieke partijen in het Land van Cuijk gestuurd.

Voor de ondernemers die overnachtingen aanbieden in de voormalige gemeente Cuijk verandert er niet zo heel veel, maar voor degenen die dit in de andere vier voormalige gemeenten doen, wel degelijk. De gemeente Land van Cuijk heeft in onze ogen de meest ongunstige verordening gekozen om als leidraad te laten gelden in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Wij zetten als bestuur uiteraard ons beste beentje voor om dit alsnog te voorkomen, maar willen jou vragen om ook jouw contacten met de lokale politiek aan te wenden om dit voor elkaar te boksen.

Samen komen we verder en alvast hartelijk dank!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens