Veel ondernemers zijn bezig om hun bedrijf en bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te maken, door bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren, elektrisch te rijden of circulair te ondernemen. Hoe pakken zij dit aan? Bekijk hier tips en inspiratie van andere horecaondernemers die bezig zijn met de verduurzaming van hun bedrijf.

Duurzaam en Gastvrij in Gelderland: deze ondernemers gingen je voor

Met het project Duurzaam Gastvrij Gelderland werken we aan de toekomst van duurzaamheid in de Gelderse horeca. Deze video belicht de inspirerende verhalen van drie bijzondere horecabedrijven: Het Wapen van Elst, Thermen Bussloo en 't Noorden in Aalten. Elk op een ander punt in hun duurzaamheidsreis.

Het Wapen van Elst viert hun honderdjarig bestaan, maar met zo’n oud pand komen ook verduurzamingsuitdagingen kijken. Ondernemer Wiebe begint aan zijn duurzaamheidsreis met de hulp van BespaarGarant. Marcella laat zien waar hij direct verbeteringen kan doorvoeren.

Bij Thermen Busslo staat duurzaamheid centraal. Ze kiezen voor lokale producten in hun sauna’s, gebruiken restwarmte op een innovatieve manier en werken in de keuken met streekproducten. Bekijk hoe Thermen duurzaamheid integreert in elk aspect van hun bedrijf.

't Noorden van Aalten laat zien hoe afvalvermindering kan bijdragen aan een duurzamere toekomst én een beter bedrijfsresultaat. Ondernemer Wesley laat zien hoe hij stappen zet naar verduurzaming met systemen als Horeko en Orbisk.

Laat je inspireren door deze verhalen en ontdek hoe jij ook een verschil kunt maken.

Duurzaam Gastvrij Gelderland: op bezoek bij Hotel Hoogeerd, Fortvier en het Openluchtmuseum

Wat zeggen drie Gelderse horecaondernemers over de verduurzaming in hun bedrijf? Bekijk de video voor tips en inspiratie.

Duurzaam Gastvrij Gelderland: duurzame voorbeelden uit de praktijk

Wil je aan de slag gaan met verduurzaming, maar ben je nog op zoek naar praktische tips? Bekijk deze video voor duurzame voorbeelden van ondernemers die je voorgingen en laat je inspireren.

Wat zeggen ondernemers over wat het keurmerk Green Key voor hen betekent?

Wat zeggen ondernemers over wat het keurmerk Blauwe Vlag voor hen betekent?

Handige tips

Alles over besparing

Duurzaam Gastvrij Gelderland

Ben je een horecaondernemer in Gelderland? Wil je weten welke verduurzamingsmaatregelen bij jou zinvol zijn of zoek je hulp bij de uitvoering van jouw verduurzamingsplannen? KHN en HISWA-RECRON helpen je verder!

Lees meer