Pers

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Wij vertegenwoordigen bijna 20.600 horecaondernemers met bijna 200.000 horecamedewerkers. Wij zetten ons in voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche.

De persberichten van KHN, nieuws over de branche en beeldmateriaal is rechtenvrij beschikbaar. Als beelden van KHN worden gebruikt, moet u wel als bron 'KHN' vermelden.

Bent u journalist en wilt u weten wat KHN ergens van vindt of heeft u een interviewverzoek? Dan kunt u contact opnemen met onze woordvoerder Joris Prinssen.  


Nieuws

VNG gaat door met de pilot ‘blurring’

09-02-2016
-

Vorig jaar maakte de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) bekend een pilot te gaan doen met ‘blurring’ (het fenomeen waarbij (drankverstrekkende) horeca en detailhandel worden gecombineerd). KHN is voorstander van die pilot want deze kan belangrijke informatie opleveren voor de evaluatie van de Drank- en Horecawet eind 2016/begin 2017.

Poll: Gasten die niet komen opdagen na een reservering...

09-02-2016
-

Gasten die zonder tegenbericht wegblijven zijn niet alleen een grote bron van irritatie, ze zorgen ook voor minder inkomsten.

Onderzoek VNO-NCW: Ondernemers bloeden voor verkeerde keuzes van gemeenten

09-02-2016
-

Het opinieblad FORUM van VNO-NCW heeft onderzoek naar lokale lasten gedaan, waarvan de belangrijkste conclusie is dat ondernemers wederom betalen voor de financiële tegenvallers van de gemeenten.

KHN: maak óók de doorgevers van alcohol aan minderjarige strafbaar!

08-02-2016
-

KHN vindt dat de strafbaarstelling van doorgevers - de zogenaamde 'wederverstrekkers' -  geregeld moet worden in de Drank- en Horecawet. Deze wet wordt binnenkort geëvalueerd, waarin artikel 20 van deze wet aangepast dient te worden. Het rapport dat staatssecretaris Van Rijn vorige week naar de Tweede Kamer stuurde maakt de noodzaak van het strafbaar stellen van wederverstrekkers eens te meer duidelijk.

Europees Parlement zet (digitale) marktwerking op agenda

02-02-2016
-

Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen waarmee de eerste stap is gezet naar een eerlijke digitale marktwerking binnen Europa. Vanuit deze resolutie wordt door het Europees Parlement regelgeving gemaakt. KHN is aangesloten bij HOTREC die de Europese belangen voor de gastvrijheidsindustrie behartigen. Zij zetten zich in voor de bescherming tegen oneerlijke concurrentie door online platforms. In de nieuwe deeleconomie moeten gastvrijheidsaanbieders beschermd worden tegen oneerlijke concurrentie door online platforms.

Meer nieuws.

Terug

Woordvoerder

Joris Prinssen
Woordvoerder
M 06 - 515 920 94
j.prinssen@khn.nl
@KHN

https://twitter.com/khn 563635537261907969

Download logo KHN

Download het logo van KHN voor de volgende toepassing:

Heeft u voor drukwerk ons logo nodig in een hogere resolutie (.jpg of .eps)? Stuur dan uw verzoek naar communicatie@khn.nl.