Pers

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Wij vertegenwoordigen bijna 20.600 horecaondernemers met bijna 200.000 horecamedewerkers. Wij zetten ons in voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche.

De persberichten van KHN, nieuws over de branche en beeldmateriaal is rechtenvrij beschikbaar. Als beelden van KHN worden gebruikt, moet u wel als bron 'KHN' vermelden.

Bent u journalist en wilt u weten wat KHN ergens van vindt of heeft u een interviewverzoek? Dan kunt u contact opnemen met onze woordvoerder Joris Prinssen.  


Nieuws

Europees Parlement zet (digitale) marktwerking op agenda

02-02-2016
-

Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen waarmee de eerste stap is gezet naar een eerlijke digitale marktwerking binnen Europa. Vanuit deze resolutie wordt door het Europees Parlement regelgeving gemaakt. KHN is aangesloten bij HOTREC die de Europese belangen voor de gastvrijheidsindustrie behartigen. Zij zetten zich in voor de bescherming tegen oneerlijke concurrentie door online platforms. In de nieuwe deeleconomie moeten gastvrijheidsaanbieders beschermd worden tegen oneerlijke concurrentie door online platforms.

VVD in gesprek met KHN-ondernemers over disfunctioneren Wet Markt en Overheid

02-02-2016
-

Op vrijdag 29 januari jl. waren VVD-Kamerleden Erik Ziengs en Aukje de Vries te gast bij KHN-ondernemers in Leeuwarden om te praten over de Wet Markt en Overheid. De Kamerleden werden bijgepraat over verschillende voorbeelden van oneerlijke concurrentie door stichtingen en verenigingen. Zij zijn actief op de commerciële markt terwijl zij profiteren van hoge gemeentesubsidies. Volgens KHN een situatie die door aanpassing van de Wet Markt en Overheid moet worden aangepakt.

Poll: Heeft u wel eens een eetpiraat in uw horecazaak gehad?

02-02-2016
-

Een eetpiraat is een gast die bewust vertrekt zonder te betalen voor zijn bestelling. Eetpiraterij is gewoon strafbaar. Laat KHN weten of u een negatieve ervaring heeft. Doe mee met onze poll.

KHN: handhaving én naleving van leeftijdsgrens moet beter

02-02-2016
-

Op 1 februari heeft staatssecretaris Van Rijn (VWS) de Tweede Kamer geïnformeerd over alcoholbeleid. Bij de brief zit een rapport waarbij de gegevens van twee bestaande onderzoeken zijn gecombineerd. Twee opvallende uitkomsten: 83% van 16-/17-jarigen die alcohol drinkt, krijgt die alcohol van ouders en vrienden. Van de overige 17% van de 16-/17-jarigen die zelf alcohol koopt, probeert 71% dat in de horeca.

Bestel de hygiënecode in de webshop

02-02-2016
-

Vanaf 1 april geldt de nieuwe Hygiënecode en dat is geen geintje! De Hygiënecode is nu ook verkrijgbaar in het Engels en Chinees. Als KHN-lid kunt u hem bestellen voor 30 euro. Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Haal hem dus tijdig in huis.  

Meer nieuws.

Terug

Woordvoerder

Joris Prinssen
Woordvoerder
M 06 - 515 920 94
j.prinssen@khn.nl
@KHN

https://twitter.com/khn 563635537261907969

Download logo KHN

Download het logo van KHN voor de volgende toepassing:

Heeft u voor drukwerk ons logo nodig in een hogere resolutie (.jpg of .eps)? Stuur dan uw verzoek naar communicatie@khn.nl.