Regio Fryslan

KHN regionieuws

Save the date! Informatiebijeenkomst 24 september 2019

19-08-2019
-

Veel ondernemers van logiesbedrijven, brancheorganisaties, gemeenten, regio’s en ook de provincie hebben behoefte aan meer informatie over ontwikkelkansen voor de sector. De Toerisme Alliantie Fryslân (TAF) is zich dat bewust en is om die reden initiator van een onderzoek naar vitaliteit & ontwikkelkansen voor logiesaccommodaties.

Diner bij Kaarslicht op zaterdag 26 oktober 2019

19-08-2019
-

Zaterdag 26 oktober 2019 is het weer tijd voor de Nacht van de Nacht. Een jaarlijks evenement om de duisternis te vieren.

VVD wil één loket voor vergunningen van strandpaviljoenhouders

18-07-2019
-

KHN is erg blij met deze steun in de rug voor strandondernemers

Regiovergadering KHN Friesland op 14 mei jl.

22-05-2019
-

Op 14 mei jl. zijn de gemeentebestuurders in vergadering bijeen geweest in hotel Jans te Rijs. Het regiobestuur informeert je graag over het besprokene.

Frysk op 'e kaart

08-05-2019
-

Undernimme yn in ûnderskiedende regio mei in sterke eigen identiteit en klanten dy’t neist it Nederlânsk likegoed de Fryske taal brûke. In oantal ûndernimmers yn Fryslân dogge der al har foardiel mei. Sy brûke harren Fryske identiteit as middel om minsken oan harren te binen en harren netwurk te fergrutsjen.

De Pleats in Burgum ontvangt ‘Meiinoar Meidwaan’ Vignet

28-03-2019
-

Maandag 25 maart reikte wethouder Gelbrig Hoekstra het MVO-vignet ‘Meiinoar Meidwaan’ uit aan De Pleats in Burgum. ‘De Pleats geeft plek aan jongeren die anders werken en denken’, aldus wethouder Hoekstra. ‘Bij de begeleiding betrekken ze alle ruim 50 medewerkers van het restaurant. Op die manier blijven de taken voor de jongeren afwisselend en interessant.’  

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Roadshow LF2018 voor toerisme ondernemers!

26-10-2017
-

In 10 bijeenkomsten wordt de toeristische sector in Friesland bijgepraat over het Culturele Hoofdstad programma, wordt promotiemateriaal uitgedeeld en krijgt u tips om op het programma in te spelen.

Lokaal horecanieuws in de media

Alle bezoekers kroeg gefouilleerd na diefstal telefoon

25-08-2019 - Agenten in Leeuwarden gingen in de nacht van zaterdag op zondag over tot een opmerkelijke actie. Na een melding van een gestolen telefoon werden alle bezoekers van een café aan het Reigerplein gefouilleerd. De actie leverde evenwel niets op, de telefoon werd niet meer aangetroffen. De eigenaar deed vervolgens wel aangifte.

Borstbeelden Walk of Fean worden teruggeplaatst

24-08-2019 - HEERENVEEN - Alle borstbeelden van de in begin juni geopende Walk of Fean worden de komende weken teruggeplaatst op hun sokkel. Meteen na het plaatsen van de bankjes met daarop een sokkel met borstbeeld, vonden vandalen het nodig om ze te slopen. Het ging om de beelden van Sjoerd Feenstra en Ireen Wüst. Om te voorkomen dat ook de overige beelden werden gesloopt, liet Heerenveen 'n Gouden Plak deze uit voorzorg verwijderen.

Fier fuort: Tussen de bergen geen heimwee naar Fryslân

24-08-2019 - Uti Epema uit Noardburgum en haar man Eric Eilander runnen sinds kort een bed and breakfast in het zuiden van Oostenrijk. Hun huis in Nederland is net verkocht en eind september verwachten ze hun eerste kindje.