Regio Groningen

KHN regionieuws

Ook moeite om aan goed personeel te komen? KHN Groningen

22-11-2017
-

Veel collega's hebben moeite om aan (goed) personeel te komen. U bent daarin dus geen uitzondering. Hoe komt dat nu? Simpele vraag maar het antwoord is er niet 1-2-3!

Een toeristische themaroute maken? De provincie Groningen subsidieert!

27-10-2017
-

Met deze subsidie wil de Provincie Groningen de totstandkoming van toeristische themaroutes stimuleren. Dit zijn routes voor fietsers, wandelaars en vaarrecreanten waarbij een typisch Gronings thema centraal staat en waar Groninger toeristische/horeca-ondernemers op aangehaakt zijn.

Lokaal horecanieuws in de media

Nieuws: Wandelen, muziek en koffie & taart leveren €24,655,64 op

18-12-2017 - 17 december 2017    Zuidhorn-nieuws Zuidhorn in de ban van Serious Request In het Joh Smit park was heel Zuidhorn weer in actie voor Serious Request. Het doel was om zo veel mogelijk geld inzamelen om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de 24 uurs Wandelestafette, Warme chocolademelk, koffie en oliebollen die verstrekt worden in de verwarmde cateringtent en veel optredens is vrijdag de aftrap geweest.

Voor tweede keer nieuwjaarsduik 'Koud kunstje' in Appingedam

17-12-2017 - Appingedam - Een nieuw jaar en een frisse start. Wie van een echte frisse start houdt kan zich Nieuwjaarsdag tussen 13.00 en 13.45 uur melden bij cafe De Doofpot, het verzamelpunt voor de tweede Nieuwjaarsduik in Appingedam. Met warme chocolademelk en glühwein vindt hier de voorbereiding plaats. Om 14.00 uur gaan de deelnemers achter de Nicolaikerk te water.

Hotel Braams in Gieten krijgt een nieuwe bestemming

16-12-2017 - GIETEN - Het karakteristieke Hotel Braams in Gieten krijgt een nieuwe bestemming. door Paul Abrahams Er komt een zorgcentrum voor dertig dementerende ouderen, zes huurwoningen voor jongeren en een restaurant met enkele hotelkamers. Verder kan zaalruimte worden gehuurd aan verenigingen die nu met ruimtegebrek kampen. Het pand is gekocht door Marriëtte (48) en Gerard (51) Brouwer uit Alteveer (gemeente Noordenveld). Marriëtte is directeur en eigenaar van thuiszorgorganisatie De Buurtzuster.

Horeca-ondernemers stoppen met verkoop van lachgas

16-12-2017 - Winschoten - Afgelopen donderdag heeft burgemeester Pieter Smit gesproken met de betrokken horeca-ondernemers van Marktplein en omgeving over lachgas. Smit maakt zich al een tijd zorgen om deze partydrug. Juridische instrumenten om het verstrekken en het recreatief gebruik van lachgas te verbieden bestaan er (nog) niet. Voor Pieter Smit is dit geen reden om af te wachten tot zich onverhoopt een incident voordoet.

Burgemeester Oldambt: 'Lachgas hoort niet thuis in de horeca!'

16-12-2017 - Horecagelegenheden in Winschoten verkopen de komende maanden geen lachgas meer. Die afspraak hebben zij gemaakt met burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt. Het is een experiment van drie maanden. Daarna gaat Smit met de ondernemers om tafel om te evalueren. Welzijn van de jeugdHet is niet zozeer dat het gebruik van lachgas zorgt voor problemen in de binnenstad van Winschoten, maar de burgemeester vreest voor de gezondheid van de jongeren.