Regio Groningen

KHN regionieuws

Workshop Adverteren binnen Facebook op 28 mei in Zwolle

23-04-2018
-

Maakt u gebruik van Facebook voor uw horecabedrijf? Dan is de Workshop 'Adverteren binnen Facebook' de volgende stap. U gaat aan de slag met het maken van uw eigen Facebook-advertenties. U leert ze opstellen en verspreiden en de resultaten meten.

Profilering als Familiebedrijf? Wat betekent dat en wat levert het op voor mijn bedrijf, gasten en familie?

30-01-2018
-

Binnenkort start er een project vanuit de Hogeschool Windesheim om te bekijken wat het familiebedrijven in de horeca kan opleveren om zich als familiebedrijf te profileren, hoe zij dat dan doen en wat de voor- en nadelen daarvan kunnen zijn. 

Een toeristische themaroute maken? De provincie Groningen subsidieert!

27-10-2017
-

Met deze subsidie wil de Provincie Groningen de totstandkoming van toeristische themaroutes stimuleren. Dit zijn routes voor fietsers, wandelaars en vaarrecreanten waarbij een typisch Gronings thema centraal staat en waar Groninger toeristische/horeca-ondernemers op aangehaakt zijn.

Lokaal horecanieuws in de media

Waar zijn de kerstlampjes van restaurant DOT in Groningen gebleven?

25-04-2018 - Rond kerst was DOT een enorme lichtgevende kerstbal. En die leuke lampjes zouden gewoon heel het jaar blijven hangen. Nu zijn ze verdwenen. Waarom? "Je ziet de lampjes niet goed overdag." Restaurant DOT, voorheen het Infoversum, werd rond kerst omgetoverd tot een kerstbal met zesduizend lampjes. De knipperende en gekleurde LED-lampen zouden na de feestdagen blijven hangen. Met Pasen zou het pand pastelkleuren krijgen, met Koningsdag een kroon.

Brigit Toebes: 'In Japan hebben ze zelfs straten gearceerd waar je niet meer mag roken'

25-04-2018 - Dat roken ongezond is weten we al lang, tot voor kort was het aan een ieder hier rekening mee te houden of niet. Al in 2008 werd het rookverbod voor de horeca ingevoerd, maar dat belette de roker niet veelvuldig gebruik te maken van de aanwezige rookruimten. Afgelopen week besloot het kabinet ook deze ruimten te verbieden. Brigit Toebes, hoogleraar Internationaal Gezondheidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, sluit zich hierbij aan.

Diamanten huwelijk in Baflo

25-04-2018 - BAFLO - Het echtpaar Gulpen-Dijkema viert vandaag het feit dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. Namens de gemeente feliciteerde loco-burgemeester Harmannus Blok het echtpaar. Hij bood het paar een bloemstuk aan. Het echtpaar heeft twee kinderen, 4 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. Vanavond vieren zij met zijn allen een feestje in café Beuving in Baflo. Het bericht Diamanten huwelijk in Baflo verscheen eerst op Winsum. https://winsum.nieuws.

Zorgen over parkeerproblemen in Lauwersoog

25-04-2018 - De gemeenteraad van De Marne vreest parkeerproblemen in Lauwersoog. De bouw van een nieuw Wadden Werelderfgoedcentrum staat daar gepland. Geschreven door Jeroen Berkenbosch Verslaggever In het nieuwe gebouw komen een zeehondenopvang, een restaurant en hotel. De verwachting is dat het Werelderfgoedcentrum 150.000 bezoekers per jaar zal trekken.VerkeersdrukHierdoor neemt de verkeersdruk met tien procent toe op de provinciale weg N361.

Open Huis vernieuwde VVV infoshop Eemsdelta in Appingedam

25-04-2018 - Appingedam - De Damster VVV Infoshop is volledig nieuw ingericht met een moderne frisse uitstraling. Dat laten de mensen van de VVV graag zien. Komende zaterdag, 28 april, is er van 11.00 - 16.00 uur Open Huis. Even kijken, maar ook een indruk krijgen wat de VVV allemaal doet voor de bewoners én toeristen. De nieuwe inrichting sluit volledig aan bij de vorig jaar geplaatste informatiezuil met beeldscherm. Een mooi geheel, passend bij de sfeer van de Groninger Zilverkamer.