Regio Groningen

KHN regionieuws

Verkiezing Meest Markante Horecaondernemer 2016/2019 Groningen!

23-07-2018
-

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. De 4 ondernemers uit Groningen die deze keer zijn genomineerd, strijden om de titel Meest Markante Horecaondernemer Groningen.

Dinercafé Soestdijk in Groningen verrast koninklijke familie op Koningsdag!

26-04-2018
-

De koninklijke familie bezocht ook Dinercafé Soestdijk, het bedrijf van KHN-regiovoorzitter Jan-Bas van Aalderen. En dat bracht mooie herinneringen bij de koninklijke familie boven!

Een toeristische themaroute maken? De provincie Groningen subsidieert!

27-10-2017
-

Met deze subsidie wil de Provincie Groningen de totstandkoming van toeristische themaroutes stimuleren. Dit zijn routes voor fietsers, wandelaars en vaarrecreanten waarbij een typisch Gronings thema centraal staat en waar Groninger toeristische/horeca-ondernemers op aangehaakt zijn.

Lokaal horecanieuws in de media

Man en vrouw aangehouden voor oplichting

17-08-2018 - Scheemda/ Assen - Bij een politiebureau in Assen hebben zich donderdagmiddag een man en een vrouw gemeld. Het duo gaf aan dat ze werden gezocht vanwege oplichting en flessentrekkerij bij onder andere horecagelegenheden. Het duo noemde zichzelf Henk en Jolanda uit Heemstede, maar het is zeer waarschijnlijk dat dit niet klopt.  Afgelopen week werd door diverse media over deze zaak bericht en ook op social media werd veel over de man en de vrouw gesproken.

Hotelpiraten 'Henk en Jolanda' geven zichzelf aan op politiebureau

17-08-2018 - De inmiddels bekende hotelpiraten 'Henk en Jolanda' hebben zichzelf gemeld op het politiebureau in Assen. Het duo zou verantwoordelijk zijn voor de oplichting van diverse horecazaken, onder meer in Drenthe en Groningen. Al jaren slapen, eten en drinken ze overal zonder ooit af te rekenen...

Veldonderzoek op Lowlands: spreek je beter Engels met een slok op?

17-08-2018 - Geschreven door Roel PauwVerslaggeverJe zit in een cafeetje te kletsen met een buitenlandse vriend of vriendin en met elk glas dat je drinkt spreek je beter Engels. Vloeiend, bijna letterlijk. Herken je het? De universiteit van Groningen doet op Lowlands onderzoek naar dit verschijnsel. Het is een van de tien wetenschappelijke projecten die tijdens dit festival wordt uitgevoerd. Serieus onderzoek.Proefkonijn Mara zit voor een computerscherm.

Hotelpiraten 'Henk en Jolanda' willen schadevergoeding van hotel voor smaad en laster

16-08-2018 - De vermeende eet- en hotelpiraten 'Henk en Jolanda' die onder meer diverse horecazaken in Drenthe en Groningen hebben opgelicht, willen geld zien van een horecaondernemer uit het Overijsselse Tubbergen. Het oplichtersduo wil het hotel voor de rechter slepen vanwege smaad en laster.

Half vlees, half komkommer: de womwommer

16-08-2018 - Het is een culinair experiment van Léon Stam, eigenaar en slager bij De Woeste Grond in Musselkanaal. 'Ik werd uitgedaagd om vlees en groente te combineren', vertelt de slager die overigens ook chef-kok is. 'En aangezien het komkommertijd is, ook in de landbouw, dacht ik aan de komkommer.' Met zijn koksmuts op bedacht Stam een recept met daarin een mix van schapengehakt en komkommer, die wordt aangevuld met kruiden. Het wordt, net als bij een normale worst, verpakt in een varkensdarm.